Hayırsever İşadamından Özürlü Ve Engellilere Okul

Hayırsever İşadamından Özürlü Ve Engellilere Okul

Hayırsever işadamı Halil Özçınar, memleketi Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine, engelli ve özürlüler için özel eğitim okulu yaptıracak.

Sandıklı ilçesine yaptırılacak olan engelliler ve özürlüler için özel eğitim okulunun 7 derslikten oluştuğu ve yaklaşık 700 bin liraya mal olacağı bildirildi. Okul yapımı protokolü Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ve hayırsever Halil Özçınar arasında imzalandı. İmza töreninde konuşan Vali Haluk İmga, son günlerde Afyonkarahisar'lı hayırseverlerin eğitime desteğinin arttığını ifade etti. Son dönemlerde her hafta okul yaptırmak isteyen bir hayırsever ile protokol imzaladıklarını hatırlatan Vali İmga, bu duyarlılıklarından dolayı hayırseverlere teşekkür etti. Özçınar'ın da kendi memleketi Sandıklı ilçesine özel eğitim okulu yaptıracağını söyleyen Vali İmga, bu okul sayesinde eğitime muhtaç engelli ve özürlülerin burada eğitim alacaklarını ifade etti.
İl Milli Eğitim Müdür Hidayet Yıldırım ise son zamanlarda hayırseverlerin okul yaptırmak için yarıştıklarını belirtirken, hayırsever Halil Özçınar'ın oğlu Mevlüt Özçınar de, "Özürlü ve engelliler için okul yaptırmaktaki en büyük etken benim oğlumun da özürlü olması. Biz, özürlü oğlumun eğitim alması konusunda sıkıntılar yaşadık. Babam da başka özürlü ve engellilerin aynı sıkıntıları yaşamaması ve daha rahat eğitim alabilmeleri için böyle bir okul yaptırmaya karar verdi" şeklinde konuştu. Hayırsever Mevlüt Özçınar ise "Okulun temelini attık, Allah izin verirse okulu çok kısa sürede bitirerek Milli Eğitim Müdürlüğü'ne anahtarını teslim edeceğiz" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile