Hayırsever İşadamının Yaptırdığı Cami İbadete Açıldı

Biga'da hayırsever iş adamının yaptırdığı cami ibadete açıldı.

İş adamı Murat Başarı, kendi adını taşıyan camının temellerinin Nisan ayında atıldığını ve çalışmaların tüm hızıyla tamamlanarak ibadete açıldığını söyledi.

Caminin 300 kişilik olduğunu belirten Başarı, ''Bigalılara yıllarca diş hekimi olarak hizmet veren bir anne babanın oğluyum. Alınteri birikimleri ile babamın yaptırdığı Dr. Tevfik Başarı camisinin ardından annemin yaptırdığı Dr. Leman Başarı ana okulunun hizmete girmesi beni de kalıcı bir eser bırakmaya teşvik etti. Uzun zamandır cami yaptırma düşüncem vardı ancak bu düşüncem 2007 yılında daha da olgunlaştı. 2011 yılında Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan'ın da 170 metrekare bir alanımız var demesi üzerine hemen çalışmalara başladık" dedi.

İki katlı caminin önemli bir özelliğinin de 7 kubbeli, 39 metre minareli ve Osmanlı mimarisi ile yapılan bölgede bir eşi benzeri olmayan şadırvana sahip olduğunu ifade eden Başarı, alttan ısıtmalı olan caminin hat çalışmalarının da bir ay gibi kısa bir zamanda tamamlanacağını, İhlas suresi ve Allahın 99 ismi olan Esma-ül Hüsna çalışmalarının hat ile yazıldığını kaydetti.

Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan da mahalle halkının en çok cami istediğini ve bunu yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Özkan, "Biga belediyesi olarak mimari projesini bizim takip ettiğimiz cami hayırsever Murat Başarı'nın sponsorluğunda yapılmıştır. Biga Belediyesi olarak biz caminin bahçe düzenlemesine ve yer verilmesi konusunda katkı verdik. Hayırsever aileyi yürekten kutluyorum" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile