Hayirsever Salih Isgören Vefatinin 11. Yilinda Kabrinde Anildi

Hayirsever Salih Isgören Vefatinin 11. Yilinda Kabrinde Anildi

Hayirsever Salih Isgören, vefatinin 11. yilinda Nevvar Salih Isgören Vakfi tarafindan kabri basinda anildi.

11 yil önce hayatini kaybeden hayirsever Salih Isgören, Asagi Narlidere Mezarligindaki kabri basinda anildi. Anmaya Nevvar-Salih Isgören Vakfi yönetim kurulu üyeleri, Nevvar-Salih Isgören egitim ve saglik kurumlari yöneticileri ve Dokuz Eylül Hastanesi (DEÜ) Hemsirelik Fakültesi Dekan Yardimcisi Gülsah Gürol Arslan katildi.

Isgören için Sehitlik Cami Imamhatipi Hüseyin Kaya dua okudu.

Salih Isgören’in hayirlari devam ettiriliyor

Anma etkinliginde konusan Nevvar Salih Isgören Vakfi Yönetim Kurulu Üyesi Mülayim Altinkalp, “Rahmetli Salih Isgören’in egitim, saglik gibi birçok alanda eserleri var. Salih Bey yasarken ‘Ben egitim vermeye asigim. En büyük amacim egitim vermek ve saglik tesisi açmak’ diyordu. Hayatinin sonuna kadar da sürekli bunun için çalisti. Son olarak da Gaziemir Devlet Hastanesi’nin temelini atmisti. Biz de vakif olarak onu tamamladik, bize nasip oldu. Salih Bey’in vefatindan sonra da vakif olarak burs vermeye, saglik tesislerimizin ve okullarinin ihtiyaçlarini karsilamaya devam ediyoruz” dedi.



Ödemis: “Onlardan bir duayi esirgememiz gerekiyor”

Mütevelli Heyeti Üyesi Ünal Ödemis ise günümüzde durumu iyi olan birçok insanin çevresine katki saglamadigini belirterek, “Onlarin yani sira da Salih Isgören ve Nevvar Isgören gibi tüm kazancini saglik ve egitime ayirarak eserler birakan degerli hayirseverleri de unutmamamiz gerekiyor. Onlardan bir duayi esirgememiz gerekiyor. Bu konuda gereken hassasiyeti göstermedigimizi düsünüyorum. Izmir’e birçok alanda eserler birakmis sayili hayirseverlerden birisini her yil 10-15 kisi anmak için geliyoruz. Bu da böyle insanlara gereken degeri veremedigimizi gösteriyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile