Hayırsever vatandaş, Erzurum'da öğrenci yurdunun tamiratını üstlendi

Ankara'da oturan Nuran Uçucu adlı hayırsever vatandaş, Mehmetçik Vakfı aracılığıyla Erzurum Lisesi Yatılı Erkek Öğrenci Yurdu'nun onarımını yapıyor. <

  Ankara ' da oturan Nuran Uçucu adlı hayırsever vatandaş , Mehmetçik Vakfı aracılığıyla Erzurum Lisesi Yatılı Erkek Öğrenci Yurdu ' nun onarımını yapıyor .

Uçucu , Mehmetçik Vakfı ' na başvurarak annesinin adına Doğu ' da okul yaptırmak istediğini belirtti . Bunun üzerine Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilciliği , hayırsever Nuran Uçucu ile irtibata geçti . Yapılan araştırmada bu iş için ayrılan bütçenin yeni bir okul yapımına yeterli olmadığı tespit edildi . Uçucu ' dan okul yerine Erzurum ' da kız veya erkek yatılı öğrenci yurtlarından birinin bakım ve onarımının yapılarak eksikliklerin giderilerek Uçucu ' nun annesi merhume Fatma Uçucu ' nun isminin verilmesi teklif edildi . Hayırsever Uçucu ' nun kabul etmesi üzerine başta valilik olmak üzere yetkili makamların onayı ve ilgili makamlarla yapılan koordinasyon neticesinde Erzurum Lisesi Yatılı Erkek Öğrenci Yurdu ' nun yapılmasına karar verilerek ihalesi yapıldı . İnşaat işlerinin devam ettiği yurdun okulların açılmasından önce bitirilmesi hedefleniyor .

Uçucu ise , proje için Kurtuluş Savaşı ' nın meşalesinin yakıldığı Erzurum ' un ve tarihi Erzurum Lisesi Öğrenci Yurdu ' nun seçilmesinden mutlu olduğunu belirtti .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile