Hayırseverlerden Avşar Köyüne Okul

Hayırseverlerden Avşar Köyüne Okul

Manisa’nın Turgutlu ilçesine bağlı Avşar köyüne hayırseverler ile belediye ortaklığında bir okul yapılacak.

Turgutlu’nun tanınmış ailelerinden Parıldar ailesinin yaptıracağı okul için Turgutlu Belediyesi Başkanlık makamında bir protokol imzalandı. Protokol imza törenine Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez ve okulu yaptıracak hayırsever Necati Parıldar katıldı.

Avşar köyündeki mevcut okulun ortaokul olarak faaliyet göstereceği ve yapılacak yeni okulun ilkokul kısmında faaliyet göstereceği ifade edildi. 12 derslikli olacak okul için Necati ve Vicdan Parıldar’ın girişimde bulunduğu ve Turgutlu’da kazandırdıkları paranın Turgutlu’ya eğitim yuvası olarak dönmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler. Vicdan-Necati Parıldar ismini alacak okul Avşar köyü sakinlerini bir hayli mutlu etti.

Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, devlet ve hayırsever işbirliği ile yine Turgutlu’ya bir eğitim kurumu kazandırdıklarını belirterek şöyle konuştu: "Turgutlu bu konuda tüm ülkeye örnek teşkil edecek girişimlerden hep başarı ile çıkmıştır ve bu yine böyle devam edecektir. İnşaatı hızlandırmak ve bir an önce çalışmalara başlamak adına protokol imzaladık. Daha sonraki protokol imzası aşamasında valimiz ve değerleri büyüklerimizinde katılacağı bir tören yapacağız. Hayırseverlerimiz bu projede maddi katkıda bulunacaklar ama işin proje kısmını ve diğer finans desteğini Turgutlu Belediyesi yapacak. Amacımız bir dahaki eğitim yılında okulun yetişmesi. Ancak ihale ve inşaat sürecini net kestirmek mümkün olmayabilir. Yeni okul şimdiden Turgutlu’ya ve Avşak köyüne hayırlı uğurlu olsun.” Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan da, içerisinde bulundukları haftanın çok güzel haberlerle geçtiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Aşevi projemiz Zafer Kalkınma Ajansı'ndan geçti. Bu okul protokolünü hemen imzalıyoruz ki hemen ihaleye çıkabilelim ve okulu yeni eğitim yılına yetiştirelim. 9 senelik hizmet süremizde eğitim alanında yaptıklarımız ortada. Keşke tüm belediyeler bizim yapabildiklerimiz yapsalar, eğitime yüzde yüz destek verseler. 9 yıl süre içerisinde anaokulundan fakülteye kadar 15 eğitim kurumu kazandırdık. Bütün bu projelerimiz hayırseverlemizin desteği ile yapıldı. Turgutlulu hayırseverler ve Turgutlu Belediyesi eğitim konusunda çok titiz ve bir o kadar da özverili çalışarak geleceğimiz olan çocuklarımızın iyi şartlarda eğitim görmesi için ellerimizden geleni yapıyoruz. Bu okulun yapımı konusunda Necati Parıldar’a teşekkür ediyorum. Kazancını tekrar Turgutlu’ya geri döndürerek bu projenin altına imza attı. Avşar’da yapılacak olan okul şimdiden hayırlı olsun.” Turgutlu Toprak Sanayisinin önemli temsilcilerinden olan hayırsever Necati Parıldar ise; ”Turgutlu’nun toprağı, İstanbul’da, Bursa’da ve bir çok yerleşimden Turgutlu’ya okul olarak geri döndü. Turgutlu’ya hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile