Haymana Belediye Baskani Koç Açiklamasi 'Haymana'yi Tarih Ve Termal Turizmde Farkli Bir Yere Getirecegiz'

Haymana Belediye Baskani Koç Açiklamasi 'Haymana'yi Tarih Ve Termal Turizmde Farkli Bir Yere Getirecegiz'

Ankara’nin Haymana ilçesinde ’Gülümse Haymana’ sloganiyla çalismalara baslayan Haymana Belediye Baskani Levent Koç, insaati devam eden Cimcime Sultan Kaplicasi’ni yil sonunda bitirmeyi hedeflediklerini ve termal turizmde Haymana’yi hak ettigi degere kavusturacaklarini söyledi.

Haymana’nin turizm potansiyelini harekete geçirmek için çalismalarin basladigini belirten Belediye Baskani Levent Koç, dünyanin en sifali kaplica suyuna sahip olan ilçenin bu dogal zenginliklerini daha genis kitlelere tanitmak için çesitli projelerin hayata geçirilecegini ifade etti.

Dünyanin en iyi termal suyuna sahip olduklarini ifade eden Baskan Koç, var olan bu potansiyeli en iyi sekilde kullanacaklarini belirterek, “Haymana kaplicasi dünyanin en iyi termal suyu. Bu bilimsel olarak da tescillenmis. Elimizde islenmeye hazir muhtesem bir deger var. Biz projelerimizle bu potansiyeli en iyi sekilde degerlendirip Haymana’yi hem yurt içinde hem de yurt disinda turizmde hak ettigi noktaya ulastiracagiz. Bunun ilk adimi da yil sonunda bitirmeyi hedefledigimiz yeni kaplica tesisimiz. Insaatin tamamlanmasiyla birlikte hem Haymana hem de Ankara modern bir kaplica tesisine kavusmus olacak. Neden Ankara diyorum? Çünkü bizim ilk hedefimiz yani basimizdaki Ankarali hemsehrilerimizi Haymana’ya getirmek. Zamanla tüm Türkiye ve dünyanin her yerinden misafirlerimizi agirlayacagiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile