Hayrünnisa Gül, `serebral Palsi`li Çocukların Okulunun Açılışına Katılacak

Metin Sabancı`nın bağışıyla Sabancı Vakfı tarafından yaptırılan "Okul Öncesi ve İlköğretim Okulları", 16 Ekim 2011 tarihinde Cumhurbaşkanı Gül`ün eşi Hayrünnisa Gül`ün katılacağı törenle kapılarını Serebral Palsi`li çocuklara açacak.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV) çatısı altında, Metin Sabancı`nın bağışıyla Sabancı Vakfı tarafından yaptırılan "Okul Öncesi ve İlköğretim Okulları", Pazar günü Hayrünnisa Gül`ün katılacağı törenle açılacak. Tören takdimini TSÇV`nin kurucu üyesi Erol Evgin`in yapacağı törende, çocuklar da konuklara merhaba diyecek.

Dünyadaki Serebral Palsi`liler için eğitim veren okullar incelenerek iki yıllık araştırma sonucunda hazır hale getirilen Metin Sabancı Okulları, 2011-2012 ders yılından itibaren eğitim hayatına başlıyor. 10 bin metrekare açık alan üzerine kurulu olan okulların ana hedefi, Serebral Palsi`li çocuklara, resmi eğitimleri ile birlikte sosyal, duyusal, bilişsel, dil ve motor gelişimi alanlarında eğitim vererek, kendi ihtiyaçlarını karşılamayı, çevresiyle iletişime geçmeyi ve toplumla entegre olmalarınısağlamayı hedefliyor.

Okullarda, bir veya daha fazla engeli olan Serebral Palsi`li çocuklar ile çeşitli nedenlerle öğrenme güçlüğü olan çocuklar eğitim alacak. Öğrenciler, eğitimleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına paralel olarak, grup eğitim programlarını ve bireysel eğitim programlarını da takip edecekler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile