Hayvan Pazarinin Kotra Kiralamalari Yapildi

Hayvan Pazarinin Kotra Kiralamalari Yapildi

Kurban Bayrami’na 1 buçuk ay gibi kisa bir süre kalirken, bölgenin en hareketli hayvan pazarlarindan biri olan Inegöl Hayvan Pazarinin Kurban Bayrami için yer kiralama islemi bugün yapildi.

Bölgenin en hareketli ve ragbet gören hayvan pazarlarindan biri olan Inegöl Hayvan Pazari, geçtigimiz yil ilk kez yeni yerinde kurulmustu. Alibeyköy kirsal mahallesi bölgesinde yapilan modern hayvan pazari için kotra kiralama ihalesi bugün gerçeklestirildi.

Inegöl Hayvan Pazarinda kurbanlik hayvan satis yeri kiralama islemi bugün saat 10.00’da Besinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi salonunda gerçeklestirildi.

Hayvan üreticilerinin kotra kiralamak üzere hazir bulundugu salonda, açik arttirma usulü ile yapilan kiralamalar sonucunda 142 adet büyükbas ve 21 adet küçükbas hayvan kotrasinin satisi gerçeklestirildi.

Belediye Baskan Yardimcisi Durmus Aydin’in Baskanliginda gerçeklestiren kotra kiralamalarinda Veteriner Isleri Müdürlügü personeli de hazir bulundu.

Kotra ihalesi öncesi katilimcilara yönelik bir konusma yapan Belediye Baskan Yardimcisi Durmus Aydin, “Insallah Kurban Bayrami öncesi sehrimizde kurulan pazarda amaciniza ulasirsiniz, satislarinizi güzelce yaparsiniz. Biz de belediye olarak üzerimize düseni yapacagiz. Geçtigimiz yil yeni Hayvan Pazarimizin açilisini yaptik. Bir an önce buranin açilmasi için yogun talep vardi. Üreticilerimiz kotralara girdikten sonra da kismen insaat tamamlama çalismalari oldu. Bir dizi eksiklerimiz vardi. Ilk yil sizleri de dinledikten sonra eksiklerimizi gidermek için notlarimizi aldik, bu yil tamamladik. Küçükbas hayvan kotralari arka taraftaydi, su an duvar boyunda 50’ye yakin küçükbas kotrasi yaparak onlari oraya tasidik. Yatma yeri sorunu vardi, üreticilerimiz misafirhane olmasina ragmen en azindan bir kisi malin yaninda kalmasi isteniyordu. Bu sene üst kisimda güzel birer yatma yeri yapildi. Bir tarafina isterseniz samaninizi bile koyabilirsiniz. Yemliklerde sorun, bu sorun giderildi. Bugün de büyükbas ve küçükbas hayvan kotralari ile kesim yerlerinin satisini gerçeklestirecegiz. Amacimiz hem sizlere hem ilçe halkimiza en iyi hizmetin sunulmasi. Bu noktada anlayisli ve duyarli bir müzayede olmasini diliyorum. Sevgi saygi çerçevesinde burada ve Pazar alaninda herkesin hayirli kazançlar elde etmesini temenni ediyorum” dedi.

Açiklamanin ardindan kotra kiralama islemine geçildi. Küçükbas kurbanlik hayvanlarin bulunacagi kotralarin satisiyla baslayan kiralamalar, daha sonra büyükbas hayvanlar için ayrilan bölüme geçildi. 52 adet küçükbas hayvan kotrasinin 21 tanesi satildi. 140 adet büyükbas kotranin ise 42 tanesinin satisi yapildi. Toplamda 63 kotranin kiralamasi yapildi. 6 adet kurban kesim yerinin ise 1 tanesi kiralandi. Yapilan kotra kiralamalarindan Inegöl Belediyesi 349 bin 200 TL gelir elde etti.

Öte yandan, kalan kotralarin kiralama islemleri devam ediyor. Kotra kiralamak isteyen vatandaslar Ek Hizmet Binasinda bulunan Mali Hizmetler Müdürlügüne basvurarak kotra kiralayabilecek.

Hayvan pazarinin 13 Haziran 2022 Pazartesi günü itibariyle hizmet vermeye baslayacagi duyuruldu. Bu tarihten önce pazara kurbanlik girisi yapilmasina müsaade edilmeyecegi belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile