Hayvan Pazarlarinda Kurban Bayrami Hareketliligi Açiklamasi Alici Da Satici Da Memnun

Hayvan Pazarlarinda Kurban Bayrami Hareketliligi Açiklamasi Alici Da Satici Da Memnun

Türkiye’nin önemli hayvan pazarlarindan Kastamonu’daki canli hayvan pazarinda Kurban Bayrami öncesinde hareketlilik yasaniyor.

Kastamonu’da, Kurban Bayrami’na sayili günler kala, besiciler kurbanliklarini canli hayvan pazarina getirmeye basladi.

Türkiye’nin önemli hayvan pazarlarindan olan Kastamonu’daki canli hayvan pazarinda da hareketlilik yasaniyor. Kol koparan pazarliklarin yasandigi canli hayvan pazarinda hem besicilerin yüzü gülüyor hem de alicilar pazardan mutlu ayriliyor. Günlük bin 150 büyükbas hayvan ile 400 küçükbas hayvanin satisa sunuldugu Kastamonu Canli Hayvan Pazari, il disindan gelen vatandaslardan da yogun ragbet görüyor.

Kurban Bayrami’nin son gününe kadar hayvan pazari her gün açik olacak

Kurban Bayrami bitene kadar hareketliligin devam edecegini belirten Kastamonu Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi Baskani Bayram Pehlivan, “Son yillarin en kalabalik canli hayvan pazarini yasiyoruz. Bugün bin 150’ye yakin büyükbas hayvan ve 400 civarinda da küçükbas hayvan pazarimiza geldi. Pazarimiz bayramin son gününe kadar her gün açik olacak” dedi.

Pazarda küçükbas hayvanlarin 4 bin ila 14 bin lira arasinda, büyükbas kurbanliklarin ise 40 bin ila 140 bin lira arasinda satisa sunuldugunu söyleyen Pehlivan, “Kurban Bayrami öncesinde büyük yogunluk yasiyoruz. Pazarda alan da satan da çoktu” diye konustu.

Kastamonu sinirlari içinde üreticilerin 2023 yili kurbanlik satisi canli kilogram birim fiyatinin belirlenmesi için Kirimizi Et Üreticileri Birligi Baskanligi, Ziraat Odasi Baskanligi, Veterinerler Odasi Baskanligi ve Kastamonu Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi olarak karar aldiklarini belirten Pehlivan, “Yapilan toplantida tavsiye niteliginde kararlar alinirken, artan üretim maliyetleri de hesap edilerek, ülke hayvanciliginin sürdürebilirligi de göz önüne alinarak, çevre illerdeki fiyatlar ile üretici ve tüketici arasindaki denge de gözetilerek karar alindi. 2023 yili kurbanlik fiyatlari canli kilo olarak dana 150, Düve 140, inek 125, erkek keçi 150, disi keçi 135, erkek koyun 145 ve disi koyunda 130 TL olarak belirlendi. Canli Hayvan Pazari’mizda gebe testi ve kurban tartma hizmetini de veriyoruz. Sahte para ve dolandiriciliga karsi emniyet mensuplarimiz görevlerini araliksiz sürdürüyor. Su ana kadar bir olumsuzluk yasamadik. Il Tarim ve Orman Müdürlügü’müzden görevliler de vatandaslara her konuda yardimci oluyor” seklinde konustu.



"100 bin lira istiyoruz, nasipse satacagiz"

Kastamonu Canli Hayvan Pazarina hayvanlari satmak için getirdigini anlatan Ceyhun Çiftçi, “Allah nasip ederse degeri ne ise verecegiz. Satislarimiz su anda çok iyi. 7 tane hayvanimiz vardi, simdi bir tane kaldi. Allah bereketini versin. Malimizi yetistirip pazarda satiyoruz. Canli agirligi hayvanimizin 730 kilogram. Hayvanimiza 100 bin lira istiyoruz, nasipse satacagiz insallah. Araba ile de takasta yapariz. Bu hayvanimizdan daha büyükleri de bulunuyor. Bugün Kastamonu’nun pazari, bu hayvanimizi getirdik buraya, 7 tane hayvanimiz vardi pazardi, 6 tanesini sattik, insallah sadece elimizde bu hayvanimiz kaldi. Onunda nasibini bekliyoruz” dedi.



"89 bin TL’ye hayvani satin aldik”

Çankiri’nin Ilgaz ilçesinden kurbanlik almak için Kastamonu Canli Hayvan Pazarina gelen Satilmis Yaka ise, “Ilgaz’dan Kurban bakmak için gelmistim, nasibimiz buradaymis. Arkadaslarimiz düzgün, hayvanda düzgün. Kanimiz isindi arkadaslara, bizlerde aldik. 89 bin TL’ye hayvani satin aldik” diye konustu.

Besicilikle ugrasan Numan Katirci da, “Çiftçilik yapiyoruz, kurbanliklarimizi getirdik. Talep vardi, kurbanliklarimizi sattik. Bugün pazarda 5-6 tane kurbanlik hayvanimizi sattik. 3 tane hayvanim kaldi. Bunlar da son, baska da hayvanim kalmadi” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile