Hayvan Yetistiricilerinin 2 Aylik Arpa Ihtiyaci Karsilanacak

Hayvan Yetistiricilerinin 2 Aylik Arpa Ihtiyaci Karsilanacak

Aydin’da TÜRKVET’e kayitli hayvan sayilarina göre hayvan yetistiricilerinin Kasim ve Aralik aylarindaki arpa ihtiyaci karsilanacak.



Tarimsal faaliyetlerin yani sira büyükbas ve küçükbas hayvanciligin da yogun olarak yapildigi Aydin’da, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) hayvan yetistiricilerine arpa satisi yapacak. Yapilan çalisma ile TÜRKVET’e kayitli hayvan sayilarina göre hayvan yetistiricilerinin Kasim ve Aralik aylarindaki arpa ihtiyaci karsilanacak. Büyükbas erkek hayvan basi günlük 4 kilogram olmak üzere aylik 120 kilogram arpa verilecek. Küçükbas hayvanlarda ise hayvan basina günlük 600 gram olmak üzere aylik 18 kilogram arpa verilecek.

Aydin Il Tarim ve Orman Müdürlügü’nden yapilan açiklamada “Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlügü tarafindan 2022/2023 sezonunda, üreticilere dogrudan veya arpa alimi konusunda vekalet verdigi üretici örgütleri vasitasiyla yapmayi planladigi arpa satislari, TÜRKVET’te kayitli hayvan sayilari dikkate alinarak Il Tarim ve Orman Müdürlükleri koordinasyonuyla yapilacaktir. Bu çerçevede Kasim ve Aralik aylari için büyükbas erkek ve küçükbas hayvanlarin 2 aylik arpa ihtiyaci karsilanacaktir. Büyükbas erkek hayvan basi 4 kg/ gün arpa üzerinden aylik 120 kg arpa verilecektir. Küçükbas hayvan basina 600 gr (0.6 kg)/gün üzerinden aylik 18 kg arpa verilecektir. Arpa satisindan yararlanmak isteyen yetistiriciler 17-24 Ekim 2022 tarihleri arasinda, Ilçe Tarim ve Orman Müdürlüklerinden TÜRKVET’te kayitli güncel hayvan listesini almalidir. Üyesi oldugu üretici-yetistirici birlikleri, kooperatifler veya ziraat odalarina vekaletname, taahhütname, güncel hayvan listesi teslim edeceklerdir. Aylik fiili arpa tüketimi 250 ton ve üzeri olan yetistiriciler TÜRKVET’te kayitli güncel hayvan listesini, vekaletname ve taahhütname dogrudan Il Müdürlügü’ne basvurabilir” ifadeleri yer aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile