Hayvanları Koruma Derneği'nden 'kurban'Uyarısı

Hayvanları Koruma Derneği'nden 'kurban'Uyarısı

Malatya Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Uğur, vatandaşlara, kurbanlarını belediyenin gösterdiği yerlerde kesmeleri uyarısında bulundu.


Uğur, vatandaşların ibadetlerini yerine getirirken, kurbanlarını hijyenik yerlerde kesmeleri önerisinde bulunarak, "Bazı hayvan ve doğa dernekleri, kurban kesimine şiddetle karşı çıkmaktadırlar. Ama şunu belirtmeliyim ki, biz hayvanların etinden ve sütünden faydalanıyoruz. Önemli olan bu faydalanma şeklinin daha düzgün, düzenli ve projeli bir şekilde yapılmasıdır. Hemşerilerimizden isteğimiz, ibadetimizi eda ederken hijyenik ve çocukların gözleri önünde yapmamalıyız" dedi.

"ATIKLARI GÖMSÜNLER"
Hayvan atıklarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları hususunda uyaran Uğur, "Kan revan içerisinde bu ibadetimizi yaparsak bir anlamı kalmaz. Kurbanlarımızı kesip, ibadetlerimizi yapalım ancak daha düzenli, hijyenik bir şekilde, mümkünse belediyenin göstermiş olduğu yerlerde yapalım. Kırsal kesimde olan vatandaşlarımızda kurbanlarını dezenfekte edilmiş yerlerde kessinler. Mümkünse kurban kesim işi bittikten sonra atıkları gömsünler. Çünkü insanlara o atıklardan birçok hastalık geçebilir" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile