Hayvanlarin Otlatildigi Bos Araziydi, 8 Ayda Insa Edilen Deprem Konutlariyla Yasam Merkezi Halini Aldi

Hayvanlarin Otlatildigi Bos Araziydi, 8 Ayda Insa Edilen Deprem Konutlariyla Yasam Merkezi Halini Aldi

Depremin vurdugu Hatay’in Kumlu ilçesinde TOKI tarafindan 8 ayda insa edilen 26 bloktan olusan 303 deprem konutunda vatandaslar yasamaya basladi. Hayvanlarin otlatildigi bos araziyken 8 ayda yasam merkezi haline alan konutlar, vatandaslarin yüzünü güldürdü.

Kahramanmaras merkezli depremlerde Hatay’da binlerce bina yerle bir olmus 25 bine yakin insan vefat etmisti. Bölgenin yaralarini sarmak için kisa sürede Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan afet konutlarinin insaatina baslanmisti. Kumlu ilçesi de asrin felaketinde agir yara almis ve çok sayida konut yikilmisti. Ilçe merkezinde yürütülen ihya çalismalari kapsaminda 8 ayda insa edilen 26 bloktan olusan 303 deprem konutunda vatandaslar yasamaya basladi.

Ekiplerin gece ve gündüz mesai yaparak 7 gün 24 saat usulüyle çalistiklari konutlar hak sahiplerinin yeni yuvasi oldu. Bos araziyken hayvanlarin yaylim alani olan arazideki degisim dron kamerasina yansidi. Dron ile öncesi ve sonrasi görüntülenen yasam alanindaki degisim hayran birakti.

“Bombos bir araziye 26 blokluk site tarzinda yasam alani yapmak bizim için mutluluk kaynagi oldu”

26 bloktan olusan 303 konutu insa ederek site tarzinda yeni bir yasam yeri kurduklarini ifade eden Insaat Mühendisi Abdullah Can Çetin, “Deprem bölgesinde takim arkadaslarimizla birlikte insanlarin çadir ve konteynirlarindan kurtulup evlerine kavussun diye 8 aydir büyük ugraslar verip hak sahiplerine evlerini teslim ettik. Gece gündüz 24 saatlik bir çalismamiz oldu. Sabah ve aksam vardiyali olarak büyük bir tempoda çalismalarimiz gerçeklesti. Insanlar evlerine kavustu ve bu konuda mutluyuz. Burada 26 bloktan olusan 303 konutumuz var. 303 konutumuzun hepsini teslim ettik. Burada yasam basladi.

Insanlar esyalarini tasidi. Bunlari görmek beni mutlu ediyor. Burada çok yogun çalistiktan sonra bu mutlu günü görmek bizi çok mutlu ediyor. Depremden önce burasi dümdüz bir arsa vaziyetindeydi. Sonra kaziklari çaktik ve temellerimizi attik. Hizli bir sekilde ilerledik. Bombos bir araziye 26 blokluk site tarzinda yasam yeri yapmak bizim için mutluluk kaynagi oldu. Yeni bir yasam alani kuruldu. Parkiyla, basketbol sahasiyla, fitness alaniyla ve oyun parklariyla beraber yeni bir yasam alani kuruldu” dedi.

“Gözünün alabilecegi kadar bombos bir araziydi simdi ise her yer geceleri isil isil oldu”

Yuvasina kavusmanin mutlulugunu yasan Bestami Alkis, yeni evlerinin çok güzel ve beklentilerin üzerinde çiktigini belirterek, “3 + 1 106 metrekare bir evimiz var. Burasi depremden önce vatandaslarin hayvanlarini otlattiklari meraydi. Devletimiz depremden dolayi buraya konut yapamaya karar verdi. Gözünün alabilecegi kadar bombos bir araziydi simdi ise her yer geceleri isil isil oldu. Baska sehirlerde olmayan imkanlar Kumlu ilçesindeki AFAD konutlarinda var. Buralar önceden bombos ve yagmur yagdiginda insanin buraya girmesi mümkün degildi. Bataklik halindeydi fakat simdi yagmur yagdigi zaman birakin batakligi göl olmuyor ve su olmuyor. Içme suyumuz ve elektrigimiz var. Altyapi her sey dört dörtlük oldu” seklinde konustu.

“Bu yasima kadar bekleseydim bu kadar güzel ev göremezdim”

Yeni evinin mutfaginda keskek yapan Meryem Alkis, “Evi çok begendim ve odalari dört dörtlük. Çok güzel, serin, havadar ve her tarafi görüyor. Mutfakta bugün keskek yapiyorum. Dügünümüz var. Misafirlerimiz var. Aksama hazirlik yapiyoruz. Herkes evimi begeniyor ve hediyeler getiriyorlar. Allah razi olsun devletimizden. Bu yasima kadar bekleseydim bu kadar güzel ev göremezdim” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile