"Hayvansal ürün tüketiminde kültürel bilinç oluşturulamadı"

Trabzon Tarım İl Müdür Yardımcısı Osman Nuri Baki, "Hayvansal ürün tüketiminde kültürel bilinç oluşturulamamış durumda. Kaç kişinin çocuğu sabahleyin

Trabzon Tarım İl Müdür Yardımcısı Osman Nuri Baki, "Hayvansal ürün tüketiminde kültürel bilinç oluşturulamamış durumda. Kaç kişinin çocuğu sabahleyin okula giderken süt içiyor? Bu bir elin parmaklarını geçmez." dedi.

Trabzon Tarım İl Müdürlüğü ve Ziraat Bankası Bölge Başkanlığı tarafından çiftçileri bilgilendirmek amacıyla 'Vakfıkebir'de hayvancılık' konulu toplantı düzenlendi. Vakfıkebir Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Vakfıkebir Kaymakam Vekili Şenol Turan, İl Genel Meclis Üyesi Muhammet Balta, daire amirleri, mahalle ve köy muhtarları ile çiftçiler katıldı.

Trabzon Tarım İl Müdür Yardımcısı Osman Nuri Baki, toplantıda yaptığı sunumda şunları söyledi: "Örgütlü çiftçi sayısı oldukça sınırlıdır. Bakanlığımız desteklerinden yeterince yararlanabilmek için çiftçilerimizin örgütlü olma şartı aranmaktadır. Tarım Bakanlığı'nın yaptığı bir destekte önce bir kooperatife veya birliğe üye olma şartı aranmaktadır. İlimizde Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği mevcuttur. Buraya üye olmak için en az beş kültür ırkı hayvanı olması gerekir. Her ilçede süt üreticiler birliği kurularak bu desteklemelerden yararlanılabilir. Hayvansal ürün tüketiminde özellik yeterli kültürel bilinç oluşturulamamış durumdadır. Kaç kişinin çocuğu sabahleyin okula giderken süt içiyor? Bu bir elin parmaklarını geçmez. Çocuklar çay içiyor, okula gidiyor asitli içecekler içiyor. Çocuklarımıza süt içme alışkanlığını mutlaka kazandırmamız lazım.

Hayvancılıkta en büyük sıkıntımız işletmelerimizin küçük olmasıdır. Küçük işletmeler aile işletmeciliğine dönüştüğünden ticari işletmecilik yapmak mümkün olmuyor. Bu da sonuç olarak karlı bir hayvancılık yapmamızı engelliyor."

Vakfıkebir Kaymakam Vekili Şenol Turan, Karadeniz insanının bu işe gönül vermesini istedi. Beşikdüzü Ziraat Bankası Müdürü Mehmet Birinci de, çiftçilere hangi alanlarda ve oranlarda kredi verebileceklerini, bu kredileri alacak olan çiftçilerin hangi şartları yerine getirmeleri konularında ayrıntılı bilgi verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile