Hazine Ve Maliye Bakanliginda Devir Teslim Töreni

Hazine Ve Maliye Bakanliginda Devir Teslim Töreni

Hazine ve Maliye Bakanligina atanan Mehmet Simsek, düzenlenen devir teslim töreniyle görevi Nureddin Nebati’den devraldi. Bakan Simsek, “Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulasmada seffaflik, tutarlilik, öngörülebilirlik ve uluslararasi normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktir. Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme disinda bir seçenegi kalmamistir“ dedi.

Resmi Gazete’de yayimlanan Cumhurbaskanligi Atama Karari ile Nureddin Nebati yerine Hazine ve Maliye Bakanligina 29 Agustos 2007 - 1 Mayis 2009 yillari arasinda bakanlik görevi icra etmis Mehmet Simsek atandi. Simsek, bakanligin Dikmen yerleskesinde düzenlenen devir teslim töreni- 65. Hükumetin sona erdigi 10 Temmuz 2018’den sonra ilk defa ekonomiden sorumlu olarak görevine basladi.

Törende konusan Nureddin Nebati, “Cumhurbaskanimizin tensipleriyle çok degerli dostumuz Mehmet Simsek’e bugün görevimi devretmek üzere bir aradayiz. Öncelikle ülkemiz ve dünya açisindan kritik bir dönemde bana güven duyarak bu makami teslim eden Cumhurbaskanimiza sükranlarimi arz ediyorum. Kutlu bir emanet olarak gördügüm bu görevi en iyi sekilde yerine getirebilmek için hiçbir zorluk karsisinda asla yilmadan ve birbirinden degerli mesai arkadaslarimla birlikte gece-gündüz demeden çalisarak sürdürdüm. Attigimiz her bir adim, milletimizin ortak menfaatleri dogrultusunda ve bu makamin getirdigi büyük sorumluluk duygusuyla atilmis olan adimlardir. Tam bagimsiz, güçlü ve büyük Türkiye inanciyla ilerlerken bizler için en önemlisi milletimiz ile yan yana verdigimiz bu mücadeleye bir vazife bilinciyle yaklasarak ve en ufak bir gaflete düsmeden araliksiz hizmete devam etmektir” dedi.



“Seffaflik, tutarlilik, öngörülebilirlik ve uluslararasi normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktir”

Bakan Mehmet Simsek ise yaptigi konusmada, mevcut hükümetin temel hedefinin toplumsal refahi artirmak oldugunu ifade ederek, “Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulasmada seffaflik, tutarlilik, öngörülebilirlik ve uluslararasi normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktir. Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme disinda bir seçenegi kalmamistir. Kurala dayali, öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi, özlenen refaha ulasmamizda anahtar olacaktir. Küresel zorluklarin, jeopolitik gerginliklerin arttigi bir konjonktürde kurumsal kalite ve kapasitemizi güçlendirerek makro finansal istikrari önceliklendirecegiz” diye konustu.



“Sürdürülebilir yüksek büyüme için mali disiplinin tesis edilmesi ve fiyat istikrarin saglanmasi temel hedefimiz olacaktir”

Vakit kaybetmeden Orta Vadeli Program çalismalarina baslayacaklarini dile getiren Bakan Simsek, “Sürdürülebilir yüksek büyüme için mali disiplinin tesis edilmesi ve fiyat istikrarin saglanmasi temel hedefimiz olacaktir. Orta vadede enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düsürülmesi, her alanda öngörülebilirligin artirilmasi, cari açigi azaltacak yapisal dönüsümün hizlandirilmasi, ülkemiz için hayati önem tasimaktadir. Uygulanacak maliye politikasi ve yapisal reformlarla Merkez Bankasi’na enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamiz olacaktir. Bu öncelikler çerçevesinde çalismalarimizi esgüdüm içinde ilgili bakanliklar ve kurumlarimizla güçlü bir koordinasyon saglayarak yürütecegiz” dedi.

Tören, Nebati ve Simsek’in birbirine çiçek takdim etmesinin ardindan son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile