Hazır Giyimciler Yaz Saati Uygulamasına Karşı

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Kızılgüneşler: 'Yaz saati uygulamasının kalıcı hale gelmesine başından beri karşı çıkıyoruz'.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Kızılgüneşler, yaz saati uygulamasının kalıcı hale gelmesine karşı çıktıklarını söyledi.

İhracatının büyük kısmını Avrupa ülkelerine yapan Türk hazır giyim sektörü birlik üyeleri, yaz saati uygulaması nedeniyle Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında zaman farkının ortalama 2 saate kadar çıktığı gerekçesiyle, kış saatine geçilmesini talep etti.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, konuyla ilgli yaptığı açıklamada, Danıştay İdari Davalar Genel Kurulu’nun yaz saatini kalıcı hale getiren Bakanlar Kurulu karanının yürütmesini durdurmasının sektör adına bir fırsat olduğunu belirtti.

Kızılgüneşler, yaz saatinin kalıcı hale getirilmesiyle Türkiye ile İngiltere arasında 3 saatlik, Almanya, İspanya, Fransa gibi ülkelerle 2 saatlik fark oluştuğuna işaret ederek, "Çalışma saatlerimiz arasındaki uyumsuzluk makası iyice açılıyor, öğleden önceki mesaiyi tamamen kaybediyoruz. Ancak saat 14.00'den sonra iş görüşmelerine geçebiliyoruz. Çalışanların sabah karanlığında işe gelmek durumunda kaldıkları için yaşanan motivasyon kaybı da verimliliği olumsuz etkiliyor." dedi.

Önceden olduğu gibi kış saatine geçilmesinin sadece hazır giyim sektörün için değil her kesim için avantajlı olduğunu savunan Kızılgüneşler, şöyle devam etti:

"Toplumun büyük kesiminin bu uygulamadan memnun olmadığı ortada. Bu şartlarda Danıştay’ın aldığı karar hem hükümeti, hem de bu uygulamadan mutsuz olan kitleleri rahatlatacak bir karar. Yaz saati uygulamasının kalıcı hale gelmesine başından beri karşı çıkıyoruz. Hazır giyim sektörünün yıllık 17 milyar dolarlık ihracatının yüzde 72-73'ü Avrupa'ya yapılıyor. Türkiye’yi avro bölgesinden uzaklaştıracak her türlü adımın ticaretimize olumsuz yansıdığını deneyimlerimizle biliyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile