"hazreti Peygamber ve İnsan Onuruna Verdiği Değer" Paneli

Siirt Üniversitesi'nde "Hazreti Peygamber ve İnsan Onuruna Verdiği Değer" paneli gerçekleştirildi.

Üniversite Konferans Salonu'nda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan panelde konuşan Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, Kur'an-ı Kerim ayetlerinde insana verilen değerin anlatıldığını bildirdi.

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Mahfuz Söylemez ise peygamberin Veda Hutbesi'nde insan onuru hakkındaki düşüncelerini dile getirdiğini belirterek, hazreti Muhammed'in açık ve net bir şekilde ırkçılık, milliyetçilik, kadın-erkek eşitliği ile kişinin insanlığa karşı sorumluluğu konularında yol göstericilik yaptığını söyledi.

Peygamberin "Muhammed-ül Emin" olarak bilindiğini, hicret ettiği zaman bile kendisine bırakılan emanetleri sahiplerine teslim etmesi için hazreti Ali'yi görevlendirdiğini belirten Prof. Dr. Söylemez, şöyle konuştu:

"Cahiliye devri adetlerini terk etmemiz gerekiyor. Halen bazı yörelerde kadına mirastan pay ayrılmıyor. Bütün cahilliye devri adetlerini terk etmeliyiz. Peygamber efendimizin gösterdiği yoldan yürümeliyiz. 'Bir kişi kendisi için istediğini başkası için istemedikçe mümin olamaz' hadisiyle anlamalıyız. Kutlu doğum haftalarını, peygamber efendimizi daha iyi anlamak için bir fırsat olarak görmeliyiz. Aksi takdirde bu haftaları milli bayram haline getirmenin bir anlamı yoktur."

Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, hakkında en çok kitap yazılan kişinin hazreti Muhammed olduğunu ifade etti.

Vali Ahmet Aydın'ın da izlediği panelin ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Gürol Okay, panelistlere plaket verdi.

Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş/Özgür Ayaydın

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile