HDP Binasinda Silahli Saldiri Düzenleyen Süphelinin Ilk Ifadesi Ortaya Çikti

HDP Binasinda Silahli Saldiri Düzenleyen Süphelinin Ilk Ifadesi Ortaya Çikti

Izmir’de, bir kisinin öldügü HDP Il Örgütüne yönelik silahli saldirinin ardindan gözaltina alinan süpheli O.G.’nin emniyetteki ilk ifadesi ortaya çikti. Süphelinin "PKK’dan nefret ettigim için yaptim" dedigi ögrenildi.

Konak ilçesinde, HDP Izmir Il Baskanliginin bulundugu binaya O.G. isimli sahis, saat 11.05 siralarinda silahla girdi. Sahsin içeriye girmesinin ardindan silah sesleri geldi. Olay yerine çok sayida polis ekibi sevk edildi ve cadde trafige ve yaya geçisine kapatildi.

1 KISI ÖLDÜ, SAHIS YAKALANDI

Kisa bir süre sonra sahsin içeride parti çalisani Deniz Poyraz’i öldürdügü belirlendi. Izmir Valiligi tarafindan yapilan açiklamada, “Ilimizde bugün saat 11.05 sularinda 32 is yerinin bulundugu bir is haninin 2. katindaki HDP il binasina, saglik çalisani iken istifa ederek ayrilmis olan O.G. isimli sahis girerek, parti çalisani olan D.P. isimli sahsi tabanca ile ates ederek öldürmüstür. Süpheli sahis yakalanmis olup olay tüm yönleriyle arastirilmaktadir” denildi.

"PKK’DAN NEFRET ETTIGIM IÇIN..."

Öte yandan emniyetteki islemleri devam eden O.G.’nin (27), terör örgütü PKK’dan nefret ettigi gerekçesiyle bu olayi gerçeklestirdigini söyledigi ögrenildi. O.G.’nin, “Hiç kimseyi tanimiyorum. Kimseyle de bir baglanti kurmadim. Terör örgütü PKK’dan nefret ettigim için böyle bir sey yapmak istedim. Binaya girdim ve rastgele ates ettim. Ardindan da teslim oldum” dedigi ögrenildi.

POLIS YOGUN GÜVENLIK ÖNLEMLERI ALDI

Öte yandan, öldürülen parti çalisaninin Poyraz’in cenazesi binadan çikarildi. Izmir polisi ise olayin gerçeklestigi HDP Il Örgütü çevresinde yogun güvenlik önlemi alarak bekleyisini sürdürüyor. O.G. isimli sahis gözaltina alinarak emniyete götürülürken, baslatilan genis çapli sorusturma kapsaminda baglantilari olup olmadigi arastiriliyor.

(Ali Ihsan Çiftçi /IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile