HDP İzmir Milletvekili Kürkcü Açıklaması

'CIA'den hayır geldiği görülmemiştir. Gelmese daha iyidir'

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, CIA Başkanı Mike Pompeo'nun Türkiye ziyaretine ilişkin, 'CIA'den hayır geldiği görülmemiştir. Gelmese daha iyidir' dedi.

Kürkcü, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Avrupa'da uluslararası kurumlarla temaslarda bulunduğunu belirterek, HDP milletvekillerinin tutuklanmasına ilişkin uluslararası kuruluşların tepki gösterdiğini söyledi.

HDP'nin Türkiye'de iktidar partisi tarafından 'zulme' layık görüldüğünü öne süren Kürkcü, 'Muhalefet partileri de ya bu zulme ortak olmakta ya da karşı çıkmaktan kaçmaktadırlar.' diye konuştu. Kürkcü, Halkların Demokratik Kongresi'nin (HDK) Avrupa yapısını oluşturduğunu ve son kongresini 4 Şubat günü Brüksel'de yaptığını anlattı.

Ertuğrul Kürkcü, anayasa değişikliğine ilişkin referandumda Avrupa ülkelerinde yaşayan vatandaşların 'hayır' diyeceğini ve bundan herkesin emin olabileceğini ileri sürdü.

- 'CIA'den hayır geldiği görülmemiştir'

Bir gazetecinin, CIA Direktörü Mike Pompeo'nun ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yapacak olmasına ilişkin sorusunu yanıtlayan Kürkcü, 'Sırrı Süreyya Önder arkadaşımızın meşhur ettiği bir deyiş var; Azrailin can dağıttığı görülmemiştir. CIA'den hayır geldiği görülmemiştir. Gelmese daha iyidir.' ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile