HDP'li Semra Güzel'in Yargilanmasina Devam Edildi

Ankara’da dokunulmazliginin kaldirilmasinin ardindan hakkinda "silahli terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yila kadar hapis talebiyle dava açilan eski HDP Diyarbakir Milletvekili Semra Güzel’in yargilanmasina devam edildi.

Ankara 22. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya sanik Semra Güzel tutuklu oldugu cezaevinden SEGBIS sistemiyle katilirken, avukatlari salonda hazir bulundu. Mahkeme baskani, önceki durusmada alinan ara karar geregi dava dosyasina gelen evraki okudu. Ardindan taniklarin dinlenmesine geçildi.

Adiyaman’da 2017 tarihinde terör örgütü PKK’ya yönelik hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen Güzel’in erkek arkadasi terörist Volkan Bora’nin annesi Songül Bora durusmada tanik olarak söz aldi. Bora, oglundan bir süredir haber alamayinca Güzel’in yanina gittigini, kendisine birlikte Volkan Bora’nin yanina gidebileceklerini söylemesi üzerine Diyarbakir’dan Sirnak’a gidip, oradan siniri geçtiklerini söyledi.

Sinirdan sonra araca bindiklerini ve 15 dakika ilerlemelerinin ardindan indiklerini anlatan Bora, daha sonra yanlarina iki kisinin geldigini söyledi.

Bora, terör örgütünün kampina gitmelerine iliskin sunlari aktardi:

"Kadinlarin sivil kiyafetleri vardi. Semra Güzel’le konustular. 1 saat gittik, ondan sonra gelen kisilerin getirdigi araca bindik. Semra ile benim gözlerimizi bagladilar, telefonlarimizi aldilar. Bir araca bindik, orada indik, gözümüzdeki bantlari çikardilar. Kamelya gibi bir yerdi. Karanlik oldugu için tam göremedim. Benim tek amacim oglumu görmekti. Oglumun orada olmadigini söylediler. Sabaha kadar bekledik. Oglumu gördüm, orada üçümüz her yerde beraberdik. Üçümüz o çevreleri gezdik, sonra baska bir bölgeye geçtik. Yine gözlerimiz baglanmisti. Oglum yanimdaydi. Iki gece böyle geçti. Üçüncü gece oradan çiktik. Dönerken de bizi bir araca bindirdiler, aldiklari yere biraktilar. Oradan sinir yakindi, minibüse binip Türkiye’ye geçtik."

Tanik beyanina karsi söz alan Güzel, tanigin ifadelerinde çeliski oldugunu, ifadelerini baski altinda verdigini savundu.

Ara karara yönelik görüsünü açiklayan savci, sanigin tutukluluk halinin eylem ve delillerle orantili oldugunu belirterek, Güzel’in tutuklulugunun devamina karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanik Güzel’in tutukluluk halinin devamina karar vererek, durusmayi 11 Aralik’a erteledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile