HDP'li vekilin bu sözleri ortalığı karıştırdı

HDP'li vekilin bu sözleri ortalığı karıştırdı

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, terörle mücadeleyi devlet terörü olarak nitelendirince Meclis'te tansiyon yükseldi. Ayhan hükümeti faşistlikle de suçladı.

TBMM'de bugün HDP grup önerisi görüşüldü. Kürsüye çıkıp konuşma yapan HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın, hükümete yönelik haddini aşan suçlamalarda bulundu.

'7 Haziran seçimlerinin hemen arkasından Türkiye'de sokağa çıkma yasaklarıyla beraber müthiş derece bir devlet terörü hayata geçirilmeye çalışıldı' diyerek haddini aşan Ayhan, 'Halkın iradesi, halkın özyönetim duruşu, polisiye ve askeri yöntemlerle terörize edilmeye, savaş yöntemleriyle yok edilmeye çalışıdı. Bunun temel sebebi ise; şu ana kadar AKP'nin iktidar olduğu süreç de dahil olmak üzere 100 yıllık Kürt sorunundaki çözümsüzlük politikalarıdır ve bugün AKP adeta topluma savaşı ve şiddeti ısrarla dağıtma çabası ve gayreti içerisindedir. AKP her halükarda her koşulda ben Kürt halkıyla, Türkiye'de haklarını savunan herkes savaşacağım diyor' suçlamalarında bulundu.

'O ZAMAN SIRTINIZI TERÖR ÖRGÜTLERİNE DAYAMAYACAKSINIZ'

Ayhan'ın, 'Kürtleri salt hendekler üzerinden değerlendirerek, Kürtlerin haklı mücadelesini terörize etmek kesinlikle hakikati parçalamaktır' sözleri üzerine AK Parti sıralarından, 'Sırtınızı dayamayacaksınız o zaman terör örgütlerine' diyerek tepki geldi.

DEVLETİ TEHDİT ETTİ

Ayhan'ın AK Parti hükümetini Kenan Evren zihniyetine benzetip faşistlikle suçlaması üzerine ise salonda tansiyonu yükseltti.

HDP'li vekil, 'Hendeklerin arkasındaki gençleri gerekçe göstererek Kürt halkına karşı bir savaşı başlatmak, 12 Eylül Kenan Evren zihniyetinin bir yansımasıdır. Davutoğlu kendi irademizi kendi kimliğimize sahip çıktığımız için her gün bizi ölümle tehdit ediyor. Bizi tehditlerinizle korkutamazsınız. Ne yaparsanız yapın bu haklı ve onurlu mücadelemizden bizi alıkoyamayacaksınız' diyerek tehditler yağdırdı.

'Bugün bölgede çok derinleştirilmiş bir savaş konsepti hayata geçirilmeye çalışılıyor' diyen Ayhan'a AK parti sıralarında 'Terörle mücade yapılıyor' karşılığı geldi.

Bunun üzerine Ayhan, 'Bu terörle mücade değil, bu sizin faşizminize karşı mücadeledir. Biz sizin faşizminize karşı direniyoruz. Biz faşizme boyun eymedik, eymeyeceğiz. Binlercemiz öldü yine de seve seve kendi onurumuz için, kendi kimliğimiz için ölmekten çekinmeyeceğiz. Bunun çok iyi bilinmesi gerekiyor' şeklinde konuştu.

'HDP BU KAFAYLA BARAJ ALTI KALACAK'

Ayhan bu hadsiz suçlamalarına karşılık AK Parti Grup Başkanvekili Amasya Milletvekili Mehmet Naci Bostancı söz alarak, '7 Haziran seçimlerinde HDP yüzde 13 küsür oy almıştı, 1 Kasım seçimlerinde yüzde 10.7 oy aldı ama emin olun bu kafayla devam ederse baraj altı kalacak' dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile