HDP Magduru Ailelerin Evlat Nöbeti 858'Nci Gününde

HDP Magduru Ailelerin Evlat Nöbeti 858'Nci Gününde

Çocuklarinin terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla HDP Diyarbakir Il Baskanligi önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnisi, 858’inci gününde de devam ediyor.

Çocuklarinin terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla HDP Diyarbakir Il Baskanligi önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnisi, 858’inci gününde de devam ediyor. 2015 yilinda 25 yasindayken, evine gitmek için is yerinden çikan ve bir daha dönmeyen Erhan’in babasi Ekrem Artik, oglunun HDP tarafindan kandirilip PKK’ya teslim edildigini öne sürerek, çocuklarina dönme çagrisinda bulundu.

“6 YILDIR NE SESINI DUYDUK NE YÜZÜNÜ GÖRDÜK”

6 yil önce 25 yasindayken, Hatay’da evine gitmek için is yerinden çikan ve bir daha dönmeyen Erhan’in annesi Aysel ve babasi Ekrem Artik, HDP il binasi önündeki evlat nöbetini sürdürüyor. Ekrem Artik, 6 yildir oglunu aramadigi ve gitmedigi yer kalmadigini belirterek, " Oglum HDP tarafindan kandirilip PKK’ya teslim edildi. Biz her zaman senin pesindeyiz. Bu HDP ile PKK’nin arkasinda durmaktansa gelip devletimize siginmani istiyorum. Allah razi olsun devletimizden hepsi bize sahip çikiyor. Bütün çocuklara sesleniyorum. Gelin devlete siginin, 6 yildir ne sesini duyduk, ne de yüzünü gördük" dedi.

(Beritan Kaya-IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile