Hedef Döngüsel Ekonomi

Hedef Döngüsel Ekonomi

SANKO Holding Yönetim Kurulu Baskani Adil Sani Konukoglu, Uludag Ekonomi Zirvesi’nde “21’inci Yüzyil Için Sürdürülebilir Is Modelleri ve Stratejiler” baslikli panele katildi.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Baskani Adil Sani Konukoglu, Uludag Ekonomi Zirvesi’nde “21’inci Yüzyil Için Sürdürülebilir Is Modelleri ve Stratejiler” baslikli panele katildi.

“Çevresel, sosyal ve ekonomik olarak büyük bir degisimin arifesindeyiz” diyen Konukoglu, 1904’ten günümüze 120 yillik bir sanayi sirketi olarak kritik bir rol oynadiklarini ve öncü çalismalara imza attiklarini aktardi.

“Yasamin içinde degisim var. hepimiz degisim ve dönüsüme uyum saglamak zorundayiz”

Geleneksek sirketlerde sürdürülebilirligi ve degisimi gerçeklestirmenin daha zor oldugunu söyleyen Konukoglu, “Yeni sirket kurarken her seyi günün sartlarina göre sekillendiriyorsunuz ama 30- 40 yildir sirkette çalisanlar var; böyle bir durumda degisim yaparken zaman zaman zorlandigimiz olabiliyor. Yasamin içinde degisim var. Hepimiz degisim ve dönüsüme uyum saglamak zorundayiz” ifadelerini kullandi.

Degisen dünya ile birlikte genç kusak ile iletisim kurmakta zorlandigini fark ettigini, 18-22 ve 24 yasindaki gençlerden terse mentorluk alarak yeni nesle nasil yaklasilmasi ve nasil iletisim kurulmasi gerektigini ögrendigini aktaran Konukoglu, “Yöneticilerimize de bunu zorunlu kildim. Haziran ayi itibariyle bünyemizdeki tüm yöneticiler tersine mentorluk egitimi alacak. Bu sayede, gelecek dünyaya nasil bakacagimizi ögrenecegiz” dedi.



SANKO Holding’in 120 yildir sürdürülebilir bir sirket olmak için mücadele verdigini vurgulayan Konukoglu, sözlerini söyle sürdürdü: “Rahmetli babam Sani Bey, ‘kendini yenilemeyen isletme, sahibini yeniler. Eger siz dönemin degisim sürecine uyum saglayamiyorsaniz mutlaka birileri gelir sirketinizi alir ve degisimi onlar gerçeklestirir’ derdi. Degisim sadece kendi sirketinizde olmuyor. Degisimi gerçeklestirirken çevrenizi de düsünmek zorundasiniz. Tüm tedarik zincirinde sorumlu olan firmalarla is birligi içinde çalisiyoruz. Ayrica, faaliyet gösterdigimiz tüm sehirlerde çalisanlarimizin disinda kalan arkadaslarimizla da bir arada olmaya, onlarin sorunlarina egilmeye çalisiyoruz. Birlikte hareket etme çabasi içerisindeyiz.”

SANKO Holding sektörlerde degisim ve dönüsüme öncülük ediyor

Faaliyet gösterilen farkli sanayi alanlarinda teknolojiyi iyi kullanarak sektörlere öncülük eden SANKO Holding, tekstilden enerjiye, insaat ve ambalaja kadar bulundugu pek çok sektörde teknoloji yatirimlari gerçeklestiriyor, bünyesinde bulunan tüm sirketlerin süreçlerinde dijital dönüsümleri planlayarak global standartlarda teknolojik dönüsüm hedefliyor.

SANKO Holding’in faaliyet gösterdigi sektörlerde öncü çalismalara imza attigini anlatan Konukoglu, sektörlerde yapilan sürdürülebilirlik çalismalariyla ilgili su bilgilerin altini çizdi: “Çimento sektöründe geri dönüsümlü isiyi kazanabilmek için yatirimlarimizi gerçeklestirdik. Karbon ayak izini asagiya çekmek için çalismalarimiz da sürüyor. AR-GE’ye 15 milyon dolar civarinda bütçe ayirdik. Yenilikçi ve sürdürülebilir ürünler üretebilmeyi hedefliyoruz. Dünya tekstil sektöründe yaklasik 100 milyon ton atik çikiyor ve bunun yalnizca yüzde 1’lik bir bölümü geri dönüstürülebiliyor. Sektörde geri dönüsüm konusunda öncülük yapmaya çalisiyoruz.”

2021 yilinda hayata geçen tekstil geri dönüsüm tesisinde tekstil atiklarini degerlendirerek tekrar kumas üretiminde kullandiklarini söyleyen Konukoglu, “Bu konuya 150 milyon dolar civarinda bir bütçe ayirdik” dedi.



Geri dönüsüm girisimleri RE&UP’in devrimsel teknolojisiyle döngüsel ekonomiye katkida bulundugunu belirten Konukoglu, “Yeni girisimimiz RE&UP, SANKO Ar-Ge’sinin ürünü olan teknolojisiyle yerel ve global pazarda sürdürülebilir moda ve döngüsel ekonomiye geçiste öncü bir rol oynayacak” seklinde konustu.



Temiz enerji yatirimlari

Konukoglu, yüzde 100 yenilenebilir enerji portföyüne sahip SANKO Enerji, 1000 MW’lik kurulu güce sahip. “Enerji sektöründe yatirimlarimizin tamamini yenilenebilir enerji kaynaklarina yapiyoruz. Fosil yakitli yatirimimiz asla yok, yapmayi da düsünmüyoruz. Ambalaj sektöründe de yenilikçi birçok çalismamiz var. Örnegin karasal ortamda yetistirilen deniz yosunlarindan gelistirilmis filmler üzerinde çalisiyoruz. Dünyada Worldstar Ödül aldi. Ürünlerimizin sürdürülebilir olarak yenilenmesinin yani sira çevremize ve ekosistemimize sahip çikabilmek adina var gücümüzle çalisiyoruz. SANKO olarak, elde ettigimiz kârin büyük kismini ekosistem için yürütülen çalismalarimiza ayiriyoruz.” sözleriyle holdingin bu konuda duyarliligini vurguladi.

“Kadinlarin is hayatindaki varligini önemsiyoruz”

SANKO Holding’in sürdürülebilirlik adimlarindan söz eden Adil Sani Konukoglu, Türkiye nüfusunun yarisini olusturan kadinlarin is hayatina katilim oraninin oldukça düsük oldugunu vurgulayarak, SANKO Holding’in kadin istihdami hedeflerine de konusmasinda yer verdi. Konukoglu, “Kadin çalisan oranimizi 2030 yilina kadar yüzde 40’a, 2035 yilina kadar ise yüzde 50’ye tasiyacagiz. Bugün yapilan atamalarda yönetici pozisyon için erkek CV yani sira kadin CV alternatifi önüme gelmiyorsa onaylamiyorum” sözleriyle konusmasini sonlandirdi.

Multinet Up CEO’su Ali Emre Sever’in moderatörlügünde düzenlenen “21’inci Yüzyilda Sürdürülebilir Is Modelleri ve Stratejiler” konulu panelde, SANKO Holding Yönetim Kurulu Baskani Adil Sani Konukoglu yani sira, Is Dünyasi ve Sürdürülebilir Kalkinma Dernegi Türkiye Yönetim Kurulu Baskani Ebru Dildar Edin, Türkiye Sinai Kalkinma Bankasi Yönetim Kurulu Üyesi Murat Bilgiç, Eksim Holding Yönetim Kurulu Baskan Vekili Osman Arioglu ve Migros Grubu Icra Baskani Dr. Ömer Özgür Tort konusmaci olarak yer aldi.

Capital ve Ekonomist Dergileri tarafindan bu yil Sapanca’da düzenlenen Uludag Ekonomi Zirvesi, "Sorumlu ve Duyarli Liderlik: Teknoloji ve Yapay Zekâ Çaginda Gezegen ve Insanlikla Uyumlu Bir Sisteme Öncülük Etmek" temasiyla gerçeklestirildi.



SANKO Holding’in yeni girisimi RE&UP hakkinda

Yeni girisim RE&UP, devrim niteliginde bir teknoloji sunuyor. RE&UP teknolojisi, SANKO Holding’in 120 senelik tekstil tecrübesi ile, sirketin kendi bünyesindeki 10 yili askin AR-GE çalismalari sonucunda gelistirilmistir. RE&UP, tekstil atiklarini yüksek kaliteli, sürdürülebilir ve hemen kullanima hazir halde geri dönüstürülmüs hammaddeye dönüstüren devrim niteliginde bir yeni nesil teknoloji girisimidir. RE&UP, tekstil endüstrisinde geri dönüsümün global boyuttaki darbogazlarindan birine çözüm sunarak tekstil atiklarinin tekstil deger zincirine yeniden katilimini saglayarak sektörde döngüsel ekonomi modeline geçisini hizlandirmaktadir. Gaziantep ve Bursa’daki geri dönüstürülmüs elyaf tesisleriyle hizmet veren RE&UP Geri Dönüsüm Teknolojilerinin, tekstilden tekstile geri dönüsümde devrimci bir nitelik tasiyor. Moda endüstrisinin döngüsel bir modele hizla geçisini destekliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile