'Hedefimiz Ilaçta Disa Bagimliligi Azaltmak'

'Hedefimiz Ilaçta Disa Bagimliligi Azaltmak'

Bu yil sektördeki 84’üncü yasini kutlayan Atabay Ilaç ve Kimya yerli ilaç üretimini ileriye tasima, ilaçta disa bagimliligi azaltma hedefiyle faaliyetlerine devam ediyor.

Ilaç etkin maddesi ve ilaç üreticilerinden Atabay Ilaç ve Kimya, bu yil 84’üncü yasini kutluyor. Sirketin yönetim kurulu baskani Zeynep Atabay, teknolojik know-how gelistirerek etkin madde üretim basarilarini birçok alana yaymak istediklerini söyledi.

Zeynep Atabay, yüzde 100 yerli ilaç gelistirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak “Insan sagligini ve tabiatin korunmasini temel alan, halkin ihtiyaci olani ekonomik bir sekilde üreten ve bu ilaçlari gelistiren; bu isi bir vatani görev olarak üstlenmis üçüncü nesil aile sirketiyiz. Bilim, tecrübe ve isbirliklerine inanarak yakin cografyasinda etki olusturan sentez, biyoteknoloji ve müstahzar ürün gelistirmeye devam ediyoruz” dedi.

“Tabiata yükümüzü azaltmak üzere endüstriyel simbiyoz projelerine önem veriyoruz”

Yerli ilaç etkin maddesi üretim kapasitesini arttirmak üzere Teknoloji Odakli Sanayi Hamle Programi’na basvuran Atabay her yil kârini üretim tesisi, ürün gelistirme ve Ar-Ge için ayiriyor. Zeynep Atabay, sirketin önümüzdeki dönem için hedefleri konusunda; “Önümüzdeki dönemde ihracata daha fazla agirlik verecegiz. Yerli üretimde önde giden birkaç sirketten biriyiz. Geleneksel Bitkisel Tibbi Ürün (GBTÜ), yani bitkisel ilaçlari çok önemli görüyoruz. Ülkemizde yetisen bitkilerden, iyi tarim uygulamalari (GAP) kullanilarak endüstriyel tarim ile yetistirilmis bitkilerden yüzde 100 yerli ilacimizi gelistirmeyi planliyoruz. Ayrica, tesislerimiz için sifir atik hedefimiz var. Tabiata yükümüzü azaltmak üzere endüstriyel simbiyoz projelerine önem veriyoruz. Çevre dostu çalismalarimiz devam edecek” ifadelerini kullandi.

Sirket, Turkish Time ‘AR-GE 250’ listesine 2020 senesinde pandemide en çok ilaç ve asi gelistirme yatirimi yapan sirketlerden biri olarak Türkiye genelinde 75. siradan giris yapti. Ilaç sirketleri arasinda Ar-Ge’ye en çok yatirim yapan ilk 10 sirket arasinda yer alan Atabay Kimya, sonraki senelerde de ilk 100 sirket arasinda pozisyonunu korudu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile