Hekim Atamalarında Geçici Hizmete Kalıcı Çözüm

Hekim Atamalarında Geçici Hizmete Kalıcı Çözüm

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler Başkanı Dr. Abdullah Memiş, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık hizmetlerinde insan kaynaklarının, sunulan sağlık hizmetlerinin büyüklüğünü, çeşitliliğini, kalitesini ve etkililiğini belirlemesi nedeniyle kritik bir kaynak olduğunu bildirdi.

Sağlık sektöründe, hizmetlerin etkili, verimli, erişilebilir ve zamanında sunulabilmesi, nitelik ve nicelik olarak yeterli insan gücünün oluşturulması ile mümkün olduğunu belirten Antalya KHB İdari Hizmetler Başkanı Dr. Abdullah Memiş açıklamasında, "Bu kapsamda Sağlık Bakanlığımız da, gerek merkezde gerekse de taşrada bilgi ve beceri ile donanmış, yüksek motivasyonla çalışan sağlık insan gücü oluşturma çabası ile yapılan girişimlerin sonuna kadar takipçisi ve destekçisi olmaktadır. Bu doğrultuda ilçelerde donanımlı hastaneler olmasına rağmen çeşitli branşlarda hekim bulunmaması nedeniyle ilçedeki vatandaşların hem maddi hem manevi yönden yıpranarak merkez hastanelerine gelmek zorunda kalmalarının, gelen hasta potansiyeli ile de merkez hastanelerinin hasta yükünün artmasının önüne geçmek amacıyla Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’nin girişimleri ve Bakanlığımızın onayı ile 2015 Ocak-Nisan ayları içerisinde ilçelere toplam 20 hekim, merkeze 9 yan dal uzmanı hekim ataması gerçekleştirilmiştir" ifadelerine yer verdi.

ATAMASI YAPILAN İLÇELER

Dr. Memiş, ataması yapılan ilçeler ve branşları ise şu şekilde açıkladı:

"Antalya merkeze 4 saat uzaklıkta bulunan Kaş ilçesi Kaş Devlet Hastanesi’ne 1 Anesteziyoloji ve Reanimasyon, 1 İç Hastalıklar, 2 Kadın Hastalıkları ve Doğum, 1 Ortopedi ve Travmatoloji branşlarında uzman hekim atanarak geçici görevlendirme bitirilmiş olup, böylece Anesteziyoloji-Reanimasyon ve iç hastalıkları branşlarında hekim sayısı 2’ye çıkarılmıştır. Geçici görevlendirmenin bu şekilde sona ermesi ilçe halkının sağlık hizmetlerine ulaşılabilirliğini artırırken, hastanın hastaneye her gidişinde aynı hekimine kendi ilçesinde kendi hastanesinde muayene olabilmesini, hastaneye yatışının yapılabilmesini ve sağlık hizmetini merkeze bağımlı kalmadan evine en yakın sağlık kuruluşundan almasını olanaklı hale getirmiştir. Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne sürekli geçici görev ile hekim gönderilen üroloji branşına 1 Üroloji Hekimi atanırken, 4 diş hekimi atanmış olup, diş hekimi sayısı 6’ya çıkmıştır. Finike Devlet Hastanesi’ne 2, Serik Devlet Hastanesi’ne 2 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı atanmış olup, böylece her iki hastanemizde de kadın hastalıkları ve doğum uzmanı sayısı 2’ye çıkarılmıştır. Korkuteli Devlet Hastanesi’ne 2 diş hekimi atanırken, diş hekimi sayısı 11’e çıkarılmış olup, yine sürekli geçici görev yapılan üroloji branşına 1 üroloji uzman hekim ataması gerçekleştirilmiştir. Elmalı Devlet Hastanesi’ne 1 genel cerrahi uzmanı, 1 göğüs hastalıkları uzmanı, 1 üroloji uzman hekimi ataması yapılmış olup, 2 pratisyen hekim ataması ile pratisyen hekim sayısı 7’ye çıkarılmıştır. Elmalı Devlet Hastanesi’nde daha önce Genel Cerrahi, Ortopedi, ve Üroloji branşında geçici görev yapılırken bugün sadece ortopedi ve travmatoloji branşında geçici görev yapılmaktadır. Ortopedi ve travmatoloji branşının ataması ise yakın bir zamanda gerçekleştirilecektir."

MERKEZ HASTANELER

Merkez hastanelerde hasta yoğunluğunun yanı sıra bir başka sorunun, çocuk hematolojisi, kardiyolojisi gibi yan dal uzmanları olmaması nedeniyle, halkın özellikli alanlarda sağlık hizmetini alamamaları, hastalarına bakacak alanında yetişmiş hekimin bulunmaması olduğunu bildiren Dr. Memiş, açıklamasında şunları kaydetti:

"Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’nin talepleri doğrultusunda Sağlık Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen yeni atamalarla giderilmeye çalışılmıştır. Bu çerçevede Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 1 Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları, 1 Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi, 1 Çocuk Kardiyolojisi, 1 Çocuk Nefrolojisi, 1 Hematoloji, 2 Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi, 2 Tıbbi Onkoloji olarak toplam 7 yan dal uzmanlık branşlarında toplam 9 hekim atanmıştır. Böylece çocuk kardiyolojisinde hekim sayısı 2’ye, çocuk nefrolojisinde 4’e, tıbbi onkoloji branşında hekim sayısı 3’e çıkarılmıştır. Bakanlığımız ilçelerde yapılan yeni hastanelerimizin yatak kapasitelerini arttırarak, teknolojik alt yapılarını yenileyerek ve hekim desteği sağlayarak merkezdeki hastanelerimizin yükünü azaltmayı ve ilçe hastanelerimizi güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Antalya Kamu Hastaneleri Birliği olarak gerek merkezde gerekse de taşrada ihtiyaçlara, halkın taleplerine göre ve elimizdeki kadro durumuna göre Bakanlığımızdan her tayin dönemlerinde hekim sayılarının arttırılmasına yönelik taleplerde bulunmaktayız."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile