Hekim Ve Saglik Çalisanlarindan Filistin Için 'Sessiz Yürüyüs'

Hekim Ve Saglik Çalisanlarindan Filistin Için 'Sessiz Yürüyüs'

Gazze’de Müslümanlar, Israil saldirilarinin gölgesinde Kurban Bayrami’na girerken, Antalya’da Sessiz Hekimler Platformu düzenledikleri sessiz yürüyüs ile Israil saldirilarini protesto etti.

Israil’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Seridi’ne düzenledigi saldirilarda ölenlerin sayisi 37 bin 296’ya yarali sayisi ise 85 bin 197’ye yükseldi. Antalya’da çesitli hastane ve saglik kuruluslarinda gören yapan hekim ve saglik çalisanlarinin olusturdugu Sessiz Hekimler Platformu düzenledikleri sessiz yürüyüs ile saldirilari protesto etti. Muratpasa Camii avlusunda baslayan ve Kapaliyol olarak bilinen Kazim Özalp Caddesi’nde sona eren yürüyüste hekimler “Hekimler ve Saglik Çalisanlari Filistin ve Gazze Için; Terör, Soykirim ve Isgale Karsi Yürüyor” pankarti açti.

Ellerinde Filistin ve Türkiye bayraklari bulunan grup adina konusan Sessiz Hekimler Platformu Üyesi Dr. Kevser Erdogan, Israil’in on yillardir sürdürdügü sistematik isgal ve zulüm 7 Ekim’den bu yana katlanarak devam ettigini ve Gazze halkinin ölümle, açlikla, hastalikla bogustugunu belirterek, “Bütün bu olanlara ragmen aylardir bizlere ve bütün dünyaya ders veren Gazze halkinin imanini, cesaretini, sabrini hayranlikla izliyoruz. Gazze bombalandi, bizim marka düskünlügümüz ortaya çikti. Gazze bombalandi, bizim anlik heyecanlarla hareket ettigimiz, boykota 3 ay bile devam edemedigimiz ortaya çikti. Gazze bombalandi, egitimin diplomadan ibaret olmadigi ortaya çikti. Gazze bombalaninca anladik ki ’Birlesmis milletler, NATO, insan haklari’ hepsi oyundan ibaretmis” dedi.

Erdogan, “Gazze bombalaninca anladik ki 10 bin Müslüman çocugun ölmesi 10 tane köpegin ölmesi kadar degerli degilmis. Boynu bükük geçen bayramlar yerine alnimiz dik, gögsümüzü gere gere bayramlar yapmak istiyoruz. Gazze’deki, Kudüs’teki, Bati Seria’daki kardeslerimizle hep birlikte bayram yapmak istiyoruz. Gazze’deki kardeslerimizin bu sene kurban kesmelerine gerek kalmadi, çünkü kendilerini kurban vermeye devam ediyorlar. Allah izin verirse seneye bayramimizi bayram gibi icra edecegiz. Bu karanlik günleri zaferle atlatacagiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile