Hekimhan 3. Ceviz Ve Kültür Festivali Sona Erdi

Hekimhan 3. Ceviz Ve Kültür Festivali Sona Erdi

Malatya‘nın Hekimhan ilçesinde bu yıl 3‘ncüsü düzenlenen Ceviz ve Kültür Festivali sona erdi.

Hekimhan ilçesindeki Sakarya İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen Geleneksel Ceviz Kültür ve Sanat Festivali‘nin son gününde konuşmalar yapılıp, plaketler verildi ve konser düzenlendi. İki gün süren şenliğin son gününde konuşma yapan Kaymakam Nurettin Dayan, ilçe merkezindeki içme suyu probleminin çözülmesi için milletvekillerinin söz verdiğini ifade ederek, Yama Dağı‘na yapılacak olan kayak merkezi temelinin önümüzdeki günlerde atılacağını, burasının tamamlanması ile ilçe turizm potansiyelinin artacağını vurguladı.

İstanbul Bağımsız milletvekili seçilen Hekimhan doğumlu İhsan Barutçu de konuşmasında, son günlerdeki terör olaylarına temas ederek, Malatyalılar ve Hekimhanlıların bu tür oyunlara gelmeyeceklerini bildirdi. Birlik ve beraberlikten söz eden Barutçu, bu tür şenliklerin birlik ve beraberliği pekiştirdiğini dile getirdi.

Bu arada, ilçeye meslek yüksek okulu binasını yaptıran iş adamı Mehmet Emin Sungur ise, ilçenin hizmet ağası seçildi. Hizmet ağası seçilmesi nedeniyle yaptığı kısa konuşmada, Hekimhan ilçesinin kültür ve eğitiminin yüksek olduğuna dikkat çeken iş adamı Mehmet Emin Sungur, Hekimhan‘a hizmet etmekten gurur duyduğunu söyledi.

Vali Yardımcısı Mehmet Demir de kapanış törenine katılıp, şenliğe emeği geçenlere plaket ve hediyeler verdi.

Şenlik, Cengiz Özkan ve Latif Doğan‘ın konseri ile sona erdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile