Hekimlerden Filistin Için 'Sessiz Yürüyüs'

Hekimlerden Filistin Için 'Sessiz Yürüyüs'

Malatya’da Israil’in Filistinli sivillere uyguladigi insanlik disi zulüm protesto edildi. “Hekimler ve Engellilerden Sessiz Yürüyüs” etkinligine yüzlerce vatandas ellerinde pankartlarla destek verdi.

Malatya ile birlikte 20 ilde es zamanli olarak sessiz yürüyüs yaparak açtiklari pankartlarla Israil’in Filistin’de sivil halka uyguladigi soykirimi protesto eden hekimler, Hürriyet Parki önünde toplanip Kernek Meydani’na kadar yürüdü.

Burada yapilan açiklamada, “Isgalci Israil’in, Filistin’de on yillardir devam ettirdigi sistematik isgal ve zulüm, 7 Ekim’den bu yana, soykirimdan baska hiçbir kelimeyle anlatilamayacak boyutlara ulasmakta ve Gazze’de sivil, hasta, hekim, çocuk, kadin fark etmeksizin büyük bir katliam bütün dünyanin gözü önünde devam etmektedir. Insan haklari ve uluslararasi hukuk kurallari açikça ihlal edilerek binlerce sivil, kadin ve çocuk acimasizca katledilmistir. Ayrica tibbi malzemelerin temini ve saglik hizmetlerinin sunumu da engellenerek küvözdeki bebeklerin dahi ölümüne neden olunmustur. Hekimler olarak Israil’in saldirilarina karsi tepki göstermeye, Gazze’deki sivillerin, çocuklarin, kadinlarin, meslektaslarimizin ve hastalarin hayatlarinin korunmasi adina hekimlik meslegine yakisir bir durus ortaya koymaya kararliyiz. Basta Dünya Saglik Örgütü olmak üzere dünyadaki tüm hekim, saglik çalisani ve vicdanli insanlari harekete geçmeye çagiriyoruz. Ayrica tüm meslektaslarimizi yapilan zulme açiktan destegini bildiren ilaç firmalarini boykot etmeye davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile