HEM Korosundan Türk Sanat Müzigi Konseri

HEM Korosundan Türk Sanat Müzigi Konseri

Milli Egitim Bakanligi Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü öncülügünde yürütülen "Sarkilar Bizi Söyler Biz de Sarki Söyleriz" Projesi çerçevesinde Bingöl Halk Egitim Merkezi tarafindan olusturulan koro, Türk sanat müzigi konseri verdi.

Bingöl Belediyesi konferans salonunda verilen konsere vatandaslar tarafindan yogun ilgi gösterilirken, konserin sefligini ise Feti Ahmet Demir üstlendi. 20 korist ve 10 sazendeden olusan koro Kültür Bakanligi onayli 100 eserden 10 eser seslendirerek vatandaslara unutulmaz anlar yasatti. Yaklasik 2 ay içerisinde koronun kuruldugunu ve bu asamaya geldigini belirten Il Milli Egitim Müdürü Halil Yücel, ’’Türk müzigi büyük bir kültürel birikimin eseridir. ‘Sarkilar Bizi Söyler Biz de Sarki Söyleriz’ Projesiyle Türk müzigi egitiminin yayginlastirilmasi hedeflenmektedir. Halk Egitim Merkezleri bünyesinde olusturulan Türk müzigi korolarinin hem kendi illerinde hem de komsu illerde konser vermesi planlanmaktadir. Bu çerçevede Bingöl Halk Egitimi Merkezi koromuz ayin 24’ünde Diyarbakir’da müzikseverlerle bulusacak ve ayin 26’sinda da Diyarbakir’dan gelecek bir Türk müzigi korosu ilimizde konser verecektir. Ilimizdeki konserin detaylari haftaya halkimiza duyurulacaktir. Halk Egitim Merkezimiz bünyesinde olusturulan Türk müzigi koromuz 2 ayi askin bir süredir çalismalarina devam ediyor. Bu aksam Türk sanat müziginin essiz nagmeleriyle muhtesem bir konser bizleri bekliyor” diye konustu.

Bir birinden güzel eserlerin okundugu konserde vatandaslarda alkislar sarkilara eslik ederek keyifli anlar yasadi. Konser bitiminde Il Milli Egitim Müdürü Halil Yücel Sef Feti Ahmet Demir’e koro adina çiçek takdim ederek emegi geçen herkese tesekkürlerini iletti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile