Hem Kurtardilar Hem De Aldiklari Ikramiyeleri Bagisladilar

Hem Kurtardilar Hem De Aldiklari Ikramiyeleri Bagisladilar

Kahramanmaras’ta meydana gelen depremlerde arama kurtarma çalismalarina katilarak gösterdikleri basarili çalismanin ardindan Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü tarafindan ödüllendirilen Itfaiye Müdürlügü arama kurtarma ekipleri kendilerine verilen 1’er maas ikramiyelerini depremzedelere bagisladi.

Düzce Belediyesi Itfaiye Müdürlügünün 22 kisilik arama kurtarma ekibi, Baskan Dr. Faruk Özlü tarafindan deprem bölgesinde gösterdikleri öz verili çalisma ve basarilarindan ötürü kendilerine verilen 1’er maas ikramiyeyi depremzedelere bagisladi.

Itfaiye Müdürlügüne bagli arama kurtarma ekipleri, bilindigi üzere Kahramanmaras’ta meydana gelen ve asrin felaketi olarak nitelenen depremlerin ardindan arama kurtarma çalismalari için bölgeye gitmis ve 8 günlük çalismanin ardindan onlarca cani enkaz altindan kurtararak sehre geri dönmüstü.

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’nün bizzat ziyaret ederek, gösterdikleri özverili çalisma ve basarilarindan ötürü kendilerine tesekkür ettigi ve 1’er maas ikramiye ile ödüllendirdigi arama kurtarma ekipleri, aldiklari ödülü anlamli hale getirmek için birlik oldu. 22 kisiden olusan ekip aldiklari karar dogrultusunda kendilerine verilen ödülün depremzedeler için kullanilmasinin en dogru hareket olacagi düsüncesinden yola çikarak, ikramiyelerini depremzedelere bagislama karari aldi.

Gülmez; “Vatanimiz, milletimiz sag olsun”

Depremin ardindan yola çikan arama-kurtarma ekiplerinin basinda bulunan Düzce Belediye Baskan Yardimcisi Murat Gülmez, yasanan süreç ve personellerinin duyarliligina dair yaptigi açiklamada su ifadeleri kullandi; “6 Subat sabahi Kahramanmaras merkezli 10 ilimizi etkileyen depremde biz sabah 6’da arama kurtarma ekibimizi yola çikardik. Adana – Elbistan ve Hatay bölgesinde 8 gün boyunca arama kurtarma çalismalarinda bulunduk. Onlarca vatandasimizi enkazdan sag çikardik. Daha sonra Afet Genel Müdürlügünün talimatiyla görevimizi sonlandirip geri döndük. Akabinde Belediye Baskanimiz Sayin Dr. Faruk Özlü bizleri ziyaretinde, göstermis oldugumuz gayretten dolayi, ekiplerimizi ve bizleri 1 maas ikramiye ile ödüllendirdi. Bizde ekip olarak toplanip, bize verilen bu ikramiyenin tamamini depremde zarar gören bölgeye, depremzedelere ulastirilmak üzere AFAD araciligiyla bagislama karari aldik. Tüm ekip olarak, verilen bu ikramiyelerin afetzedelere yardimci olmak amaciyla kullanilmasi adina bagisliyoruz. Bu durum bizi çok duygulandirdi. Ekibimiz hem orada fiziki müdahalelerde bulundu. Üzerine düsen görevi 24 saat esasli hiç ara vermeden yerine getirdi. Hava sartlari çok zordu soguk çok fazlaydi. Buna ragmen göstermis olduklari çabanin akabinde de böyle bir manevi deger ortaya koymalari bizleri de duygulandirdi. Vatanimiz milletimiz sag olsun. Biz her zaman göreve haziriz. Bu aksamüzeri yeniden Hatay’a bir ekip çikartacagiz. Bir ekibimizi dün Maras’a gönderdik. Onlarda orada enkazda kalan vatandaslarimizin çikartilmasina yardimci oluyor. Her zaman görevimizin basindayiz. Büyüklerimizden de Allah razi olsun.“
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile