Hematüri Ve Mesane Tümörlerine Dikkat Açiklamasi Erken Teshis Hayat Kurtarir

Hematüri Ve Mesane Tümörlerine Dikkat Açiklamasi Erken Teshis Hayat Kurtarir

Yaygin olarak görülen hematüri (idrarda kan) ve mesane tümörleri hakkinda önemli bilgilendirmelerde bulunan Op. Dr. Bugra Içli, bu iki durumun, özellikle 45-50 yas üstü kisilerde ciddi saglik sorunlarina isaret edebilecegini belirterek erken teshisin tedavide büyük önem tasidigini söyledi.

Hematüri, idrarda kan bulunmasi olarak tanimlanir ve genellikle altta yatan bir saglik sorununun belirtisi olabilir. Mesane tümörleri ise mesane içinde anormal hücre büyümesi olarak tanimlanir ve kanserle iliskili olabilir. Çakmak Erdem Hastanesi’nden Op. Dr. Bugra Içli, hematüri ve mesane tümörlerinin risk faktörlerine dikkat çekerek, erken teshisin önemini vurguladi.

Her mesane tümörü kanser midir

Op. Dr. Bugra Içli, "Mesane tümörleri çok az bir kismi iyi huylu olabilir, çogu zaman kötü huylu olarak adlandirilan malign kanserlerdir. Erken teshis, bu durumlarda hayat kurtarmada kritik bir rol oynar. Rutin saglik kontrolleri, risk faktörlerini belirleme ve muhtemel semptomlara dikkat etme, hematüri ve mesane tümörleri gibi sorunlarin erken teshisinde büyük önem tasir" dedi.

Tedavi sürecinde neler bekliyor

Tedavi seçenekleri genis bir yelpazeye sahiptir ve cerrahi müdahale, radyasyon tedavisi ve kemoterapi gibi yöntemleri içerebilir. Hastalarin yasi, genel saglik durumu ve tümörün niteligi göz önüne alinarak bireysellestirilmis tedavi planlari olusturulmaktadir. Op. Dr. Bugra Içli, “Hematüri ve mesane tümörleri ciddi saglik endiselerine neden olabilir. Belirtileri göz ardi etmemek ve risk faktörlerini degerlendirmek, sagliginizi korumak adina önemlidir. Rutin saglik kontrolleri, bu tür durumlarin erken teshisinde kilit bir rol oynayabilir" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile