Hemşireler Haftası

Sağlık Mensupları Dayanışma Toplum Sağlığı ve Çevreyi Koruma Derneği (SAĞLIK-DER) Elazığ Şubesi Başkanı Abdurrahman Taşkesen, Hemşireler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Taşkesen, mesajında, modern hemşireliğin kurucusu Florance Nightingale anısına doğum günü olan 12 Mayıs'ın Hemşirelik Haftası'nın başlangıcı olarak kabul edildiğini belirtti.

Türkiye'de ilk 1911 yılında hemşirelik kursları açıldığını ve zamanla buna yeni okulların eklendiğini ifade eden Taşkesen, şunları kaydetti:
"Her hastasının aile bireyi şefkatiyle tedavisine yardımcı olan ve tedavileri uygulayan hemşire ve ebelerimizin iş yoğunluğu ve hastanelerde tutulan nöbetler aile hayatlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Hemşire ve ebe çalışanlarımız iş yerinde çalışırken, 'acaba benim çocuğuma bakıcı nasıl davranır?', 'çocuğum ben nöbetteyken başına bir şey gelir mi?' endişesi taşıyorsa kendi işine konsantre olamaz. Onun için kurumlarımız, çalışanları için kreş ve çocuk bakım merkezleri birimlerini oluşturmalıdır."
Taşkesen, insan hayatının devamı ve iyi bir yaşam kalitesinin sağlanması için gayret gösteren tüm hemşirelerin haftasını yürekten kutladığını aktardı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile