Hemşirelerden Liselilere 'Ergenlik' Eğitimi

Hemşirelerden Liselilere 'Ergenlik' Eğitimi

Didim'de devam eden Hemşirelik Haftası etkinlikler çerçevesinde Esra Karakaya Anadolu Lisesi'nde "Ergenlik Dönemi" konulu seminer düzenlendi.

Seminerin açılışında konuşan Didim Devlet Hastanesi Başhemşiresi Şerife Ege, hafta dolayısıyla bu tür etkinliklerin yapıldığını belirterek, "Biz de bu yıl farklı bir etkinlik yaparak gençlerimizin özellikle ergen döneminde yaşadığı sorunlara karşı neler yapabileceklerine ilişkin bu semineri vermeyi düşündük ve sizlerle birlikte olmaktan mutluyuz" şeklinde konuştu.
Liselilere ergenlik dönemi hakkında bilgiler veren Didim Devlet Hastanesi hemşirelerinden Nurten Yarıcı da, "Ergen Dönemi" hakkında slayt eşliğinde bilgiler aktardı. Yarıcı, ergen döneminde gençlerin en büyük sıkıntılarının anne ve babalarıyla olduğunu kaydederek, "Ergenler derler ki bizleri anlamıyorlar ama onlar sizi anlıyor. Çünkü onlarda zamanında bu dönemden geçtiler. Amaçları sizin yanlış yapmanızdan korkması" dedi.
Yarıcı, ergen döneminde ergenlerin hedefleri hakkında açıklamalarda bulunarak, "Bu dönemde erkek ve kızlarda belli gelişmeler olur. Burada fiziksel ve ruhsal gelişimler yaşanıyor. Ergenlerin bu döneminde düşüncelerinde, hareket tarzlarında, çevrelerinde kendini ispatlama, gözü karalık, yasak olanları yapma, aileden uzaklaşma, özenti ve benzeri şeyler yaşanıyor.Problemi çözmek istiyorsak doğru tanımlama, gerçeklerle yüzleşme ve etkili-doğru iletişim önemli" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile