Hemşirelere çiçek morali

Sağlık ve Sosyal Emekçiler Sendikası (SES) üyeleri, Hemşireler Günü nedeniyle hemşirelere birer çiçek verdi.

Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası (

Sağlık ve Sosyal Emekçiler Sendikası (SES) üyeleri, Hemşireler Günü nedeniyle hemşirelere birer çiçek verdi.

Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Musa Bor'un, Hakkari Devlet Hastanesi'nin 2. katında çocuk eğitim odasında yaptığı basın açıklamasına başhemşireler ve hastane yöneticileri katıldı.

SES Başkanı Musa Bor, basın açıklamasında Hakkâri Devlet Hastanesi'nde çalışan hemşirelerin hangi şartlar ve zorluklar altında çalıştığına değindi. Bor, "Hemşirelik Haftası'nın kutlandığı bu günlerde gerçekleştirilmesi yoğun emek ve özveri isteyen hemşireliğin zorlukları ve sistemin yaşattığı sorunlar bir kez daha kutsallığın soyutluğunda gözlerden kaçırılmak istenecektir. Oysa her yıl duvarlarını süsleyen ve sembol haline gelmiş olan 'sus' işareti yapan hemşire figürü artık tarihe karışmıştır. Hemşireler yaşadıkları sorunların farkında ve örgütlüler, artık susmuyorlar." dedi.

Hemşirelerin farklı istihdam biçiminde ve statülerde çalıştırıldığını dile getiren Bor, aynı mesleğin mensuplarının 4-A, 4-B, 4924, aile sağlığı elemanı, vekil, ebe- hemşire, taşaron, ekonomik özlük haklar birbirinden farklı 6 ayrı statüde çalıştırıldığını söyledi. Sağlık personelinin, normal çalışma saatleri ve görevleri dışında çalışmak zorunda kaldığını ifade eden Musa Bor, sözlerini şöyle sürdürdü: "Zamanla yarışmakta, farklı teknolojilerin kullanıldığı yoğun stres ve baskı altında çalışmaktadır. Kamuda çalışma koşulları ve iş yoğunluğu çalışma sürelerinin uzunluğu ve meslek dışı angarya işler yönünden özel sağlık kuruluşlarından farklı değildir. Hemşireler kölece çalışma koşullarına mahkum edilmektedir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile