Hemşirelerin On Parmağında On Marifet

Hemşirelerin On Parmağında On Marifet

Fedakarlık gerektiren çalışma hayatlarının yanında el sanatlarıyla da uğraşan hemşireler hem stres atıyorlar hem de birbirinden ilginç sanat eserleri ortaya çıkarıyorlar.

Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevli hemşireler başarılı iş yaşamlarının yanında sanatla da uğraşıyorlar. Yoğun ve stresli iş ortamından arta kalan zamanlarda resim, ahşap oymacılığı ve takı tasarımı gibi sanat dallarıyla uğraşan hemşireler, iş stresini sanatla atıyorlar. Sanatla uğraşarak stres attıklarını belirten hemşireler, el sanatlarıyla uğraşmanın iş hayatlarını olumlu yansıdığını söylediler. Fisun Özkan, Neslihan Ayar, Sema Çuğu, Yasemin Uçaş isimli hemşirelerin yaptığı eserler görülmeye değer.

"İşe rahatlamış bir şekilde geliyorum"

El sanatlarıyla uğraşmayı çok sevdiğini belirten takı tasarımı yapan hemşire Sema Çuğu, "Her yıl farklı tarzlarda çalışıyorum. Takı tasarımı, boncuk işlemesi, örgü gibi el sanatlarıyla uğraşıyorum. İşimiz çok stresli olduğu için el sanatlarıyla uğraşmak beni rahatlatıyor. Akşamları ve boş zamanlarımda yapıyorum. 10 yıldır el sanatlarıyla uğraşıyorum. Bu işle bütün stresimi atıyorum. İşe rahatlamış bir şekilde geliyorum" dedi.



"İş motivasyonum artıyor"

Ahşap oymacılığıyla uğraşan 24 yıllık hemşire Yasemin Uçaş, "Önceden bir çok el sanatıyla uğraştım. İnternetten araştırıyordum. Ahşap oymacılığı hoşuma gitti. Nasıl yapıldığını öğrendim. Eşimle birlikte yapıyoruz. İlk çalışmamı yapınca çok hoşuma gitti. Devamı geldi. Sürekli yeni çalışmalar ortaya çıkartıyoruz. Şekil verme işini ben yapıyorum. El sanatlarını çok seviyorum. Evde boş oturmayı sevmiyorum. Bu işle uğraşırken zihinsel olarak rahatlıyorum. İş motivasyonum artıyor. İşe rahatlamış bir şekilde motive olmuş olarak geliyorum" diye konuştu.

Hemşireler önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri sergi ile yaptıkları eserleri görücüye çıkaracaklar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile