Hemşirelik Haftası Kutlanıyor

Hemşirelik Haftası Kutlanıyor

Her yıl 12-18 Mayıs tarihlerinde kutlanan Hemşirelik Haftası Balıkesir'de de kutlanıyor. Balıkesir'de çeşitli hastanelerde görev yapan başhemşireler ve sağlık personeli Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Hemşirelik Haftası münasebetiyle bur kutlama mesajı yayınlayan Balıkesir İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, dünyada modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale' in doğum günü olan 12 Mayıs gününün, "Hemşireler Günü", 12-18 Mayıs tarihleri arasının da, "Hemşirelik Haftası" olarak kutlandığını hatırlattı. Ülkemizde de 1964 yılından itibaren her 12 Mayıs tarihinin, "Hemºireler Günü" olarak kutlanmakta olduğunu belirten Mehmet Çalışkan, hemşireliğin zor ve fedakarlık gerektiren kutsal bir meslek olduğunu vurguladı. İl Sağlık Müdürü Çalışkan, "Hemşirelik insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve profesyonel bir meslektir. Güç çalışma şartları nedeniyle özverili, sabırlı ve hoşgörülü olmayı gerektirir. Zor bir meslektir. Onlar her türlü sağlık hizmetinin kaliteli, ulaşılabilir, sürekli ve en üst düzeyde verilmesi için var güçleriyle çalışmaktadırlar. Ülkemizin her köşesinde insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin sonsuz sabır, her türlü özveri gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan hemşirelerimiz halkımıza kaliteli sağlık hizmeti sunumunda önemli mihenk taşlarıdır. Beden ve ruh sağlığına hizmet veren hemşirelerimizin çaba ve gayretleri her türlü takdirin üzerindedir. Bu vesileyle İlimizde gerek birinci basamak ve gerekse ikinci basamak sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan tüm hemşirelerimizin 12 Mayıs Hemşireler Gününü kutlar, özverili çalışmalarının devamını dilerim" dedi.
Atatürk Anıtı'ndaki çelenk sunma törenine İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, Doğum Evi Başhekimi Ali Bursalı, Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Devlet Hastanesi Başhemşiresi Sevim Şahin, Atatürk Devlet Hastanesi Başhemşiresi Arzu Gökçe, Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhemşiresi Emine Ödemiş, Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhemşiresi Nilay Çam, Balıkesir Üniversitesi bünyesindeki Sağlık Meslek Yüksek Okulu ve Atatürk Sağlık Meslek Lisesi yetkilileri ile hastanelerde görevli hemşireler katıldı.
Törende hazır bulunan Başhemşireler Atatürk Anıtı'ndaki çelenk sunma merasiminin ardından İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan'ı makamında ziyaret ettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile