Hemsirenin Kök Hücre Bagisi Bir Anneye Can Suyu Oldu

Hemsirenin Kök Hücre Bagisi Bir Anneye Can Suyu Oldu

Doruk Hastaneleri, Kizilay Kan Merkezi araciligiyla baslatilan kan ve kök hücre bagisi kampanyasina destekte bulundu. Hemsire Goncanur Sen’in kök hücre bagisi sayesinde hasta bir anne sagligina kavustu.

Doruk Yildirim Hastanesi’nde bu yil 3’üncü kez düzenlenen kan ve kök hücre bagisina, hastane personeli ve vatandaslar kan stokuna katkida bulunmak için büyük ilgi gösterdi. Kan bagisinin önemine deginen Doruk Yildirim Hastanesi Bashekimi Dr. Cemal Turhan, tüm vatandaslara kan ve kök hücre bagisi yapma çagrisinda bulunarak, "Hepimizin kan ve kök hücreye bir gün ihtiyaci olabilir. Bu ihtiyaca önceden cevap verme özverisinde bulunmak zorundayiz" dedi.

Kizilay Güney Marmara Kök Hücre Kazanim Uzmani Ramazan Çiçek ise Doruk Saglik Grubu’na verdikleri destekten dolayi tesekkür ederek, kan ve kök hücre bagisinin önemine degindi. Doruk Yildirim Hastanesi’nin önceki kan ve kök hücre bagislari sayesinde hastalara sifa olduklarini söyleyen Ramazan Çiçek, "Kan bildiginiz gibi yapimi olmayan tek ilaç. Tüm vatandaslarimizi bagis yapmalari için davet ediyorum" diye konustu.

Doruk Yildirim Hastanesi Laboratuvar Sorumlusu Seçil Turgut da kan ve kök hücre bagisi konusunda farkindalik olusturmaya devam ettiklerini belirterek, "Hastane çalisanlarimizdan kök hücre uyumunu yakalayarak hastalara yardim elimizi uzatabildik. Insanlarimiza bagislar sayesinde hayata tutunabilmelerini saglayacagina bilincini asilamamiz gerekiyor. Herkese düzenli olarak kan ve kök hücre bagisi yapmalarini tavsiye ediyorum" seklinde konustu.

Yaptigi kök hücre bagisi ile hasta bir annenin sagligina kavusmasina aracilik eden Doruk Yildirim Hastanesi Hemsiresi Goncanur Sen ise büyük bir mutluluk yasadigini söyledi.

Kan ve kök hücre bagisinin düsünüldügünden çok daha büyük bir faydasinin olduguna bir kez daha sahit oldugunu vurgulayan Hemsire Sen, “Özellikle annenin sagligina kavusarak çocuklariyla mutlu olmasi beni çok duygulandirdi” seklinde görüslerini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile