Muammer Sencer Caddesi Belediye binası önünde düzenlenen 17 Ağustos 1999 depreminin 11. yılı anma programında HAKUT , TRAC ve AKOM araçları, depremde kullanılan malzemelerin yanı sıra 17 Ağustos depreminde yaşanan felaketin yer aldığı acı fotoğraflarla sergilendi. Büyük acının fotoğraf standını gezen vatandaşlar ve Hendek Belediye Başkanı Ali İnci o günleri bir kez daha yaşarken duygusal anlar yaşadı.
Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, deprem çalışmalarının yer aldığı fotoğraflara bakarken o günleri tekrar yaşadığını belirterek, "Büyük felakette ölen kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Depremin o acı yüzünü fotoğraflarda görünce 17 Ağustos'u tekrar yaşamış gibi oldum. Tabi ki bu felaketler dünya var oldukça olmaya devam edecektir. Belediye başkanlığına gelmeden önce bizler ilçemizde meydana gelebilen felaketleri sıralayarak onlar ile alakalı çalışmalar yaptık. Deprem öncesi seçim beyannamemiz de deprem bölgesi olmamız nedeni ile yaptığımız çalışmalar sonucunda depreme dayanıklı, standartlara uygun malzeme kullanımı konusunda çalışmalar yaparak teşvik edilecek dedik. İlk göreve geldiğimizde ise mimar ve mühendisler ile depremle alakalı toplantı yaptık. Bu konuda kimseye müsaade etmeyeceğimizi de belirttik. Çok katlı binalar can kaybına neden olmaz, sağlıksız binalar can kaybına neden olur. Bu nedenle bizler her türlü tedbirleri almak zorundayız. Yeni imar planlarımız ile birlikte geniş yollar ve parkları oluşturarak çalışmalarımızı devam ettirdik ve Hendeğimizi gelecekte güzel bir konuma getirdik. Yaşadığımız o büyük felaket hala yüreklerimizde, depremin onbirinci yılında kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor geride kalanlara ise sabırlar diliyorum" dedi.
Başkan İnci, HAKUT, TRAC ve AKOM'un son teknoloji cihazlarını tek tek inceleyerek bilgi aldı. Başkan İnci ve vatandaşlar depremin acı yüzünü gösteren fotoğraf sergisini gezdi. O acı güne ait fotoğraflar duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
Hendek'te Deprem Şehitleri Anıldı
Hendek Belediyesi Hendek Arama Kurtarma Timi (HAKUT) ve Telsiz ve Radyo Amatörler Cemiyeti (TRAC) Sakarya Şubesi 17 Ağustos depremini anma programı düzenledi.



















