Her Mevsim Turizm Hedefi

Her Mevsim Turizm Hedefi

Doğa, inanç, kültür ve tarih turizmi yönünden önemli bir potansiyele sahip olan Isparta’nın tanınırlığının artması ve turizmin ekonomik değer kazanması amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Göller Bölgesi Teknokenti tarafından yürütülen ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından desteklenen 'Isparta İli Turizm Stratejisi ve Eylem Planının Geliştirilmesi' isimli projenin çalışmaları devam ediyor.

Proje Yürütücüsü ve Teknokent Müdürü Yrd. Doç. Dr. İrfan Ateşoğlu’nun öncülüğünde çevre illerden gelen 20 turizm rehberine Isparta ilinin tanıtımı yapıldı. Antalya Rehberler Odası (ARO) Başkan Yardımcısı Zeki Apalı ve oda üyeleri, Güneykent beldesindeki gül bahçelerini gezdi; gülyağı fabrikasını ziyaret ederek Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün’den bilgi aldı. SDÜ Konukevi’nde gerçekleştirilen 'Isparta Turizminin Geliştirilmesi”' konulu toplantıda ise, Isparta ile ilgili görüşler alındı ve yapılması gerekenler tartışıldı.

Isparta’nın hem Antalya’ya yakınlığı hem de doğal ve kültürel güzelliklere sahip olması bakımından turizmin gelişmesine katkı sağlayacak potansiyele sahip olduğunu belirten ARO Başkan Yardımcısı Zeki Apalı, “Biz Isparta’nın güzelliklerinin tanıtılmasına yardımcı olacağız. Isparta’ya paket programlar, günübirlik geziler düzenleyebiliriz. Yani Isparta’da turizmi 12 aya yaymak ve ekonomisine değer katmak için elimizden geleni yaparız. Tabi ki bunları yapabilmemiz için bazı altyapılar olması gerekiyor. Isparta’da doğal güzelliklerin yanı sıra, inanç turizmi de 12 ay yapılabilir; kültür turizmi ve tarihi altyapılar mevcut. İnanç turizmi yabancı turistler için önemli; örneğin Yalvaç’ta Pisidia Antiokheia, Aziz Paul Yolu var. Bunları değerlendirmeliyiz. Bizler Isparta için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. İrfan Ateşoğlu da, proje kapsamında eksikliklerin giderilmesi ve turizm potansiyelinin artırılması için raporlar hazırlayıp ilgili yerlere sunacaklarını belirterek “Isparta’nın turizmini her mevsime yayarak turizm ekonomisini geliştirmeyi amaçlıyoruz. İlimizin güzelliklerini tanıtacak gezilere devam edeceğiz. Böylece onlar da yerli ve yabancı turistlere Isparta’nın doğal, kültürel ve tarihi güzelliklerini anlatabilsinler ve turistleri buraya getirebilsinler” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile