Her Sabah Is Yerini Açmadan Sokak Kedilerini Besliyor

Her Sabah Is Yerini Açmadan Sokak Kedilerini Besliyor

Yozgat’ta yasayan esnaf Osman Erkoç, 5 yildir is yerini açmadan önce yolunu gözleyen sokak kedilerini besliyor.

Her sabah elinde yiyecek poseti ile kedileri doyurmak için gelen Osman Erkoç, züccaciye dükkanini açmadan 10’un üzerinde sokak kedisini besliyor. Sokak kedilerini, tavuk, sosis ve süt ile besleyen Erkoç, hayvan sevgisi ile de diger esnaflara örnek oluyor. Erkoç, hasta ve yarali gördügü kedileri de tedavi edilmek üzere veterinere götürüyor. Her sabah 10’dan fazla kediyi besleyen Erkoç’a, hayvansever esnaf da destek oluyor.

Kedileri beslemeyi geciktirdigi gün vicdanen kendisini rahatsiz hissettigini söyleyen Erkoç, “Hayvanlari çok seviyorum. Elimden geldigi kadariyla 5 yildir sokak kedilerini besliyorum. Is yerimi açmadan kedilerin beslenmesini yapiyorum, su kaplarini degistiriyorum. Çevredeki esnaf arkadaslarim da bana bu konuda destek oluyorlar. Is yerimizin önünde 10’u geçkin kedimiz var, onlarin beslenmesini geciktirdigim gün kendimi rahatsiz hissediyorum” dedi.

Kis mevsiminin iyiden iyiye kendisini hissettirdigini de belirten Erkoç, vatandaslarin sokak hayvanlarina karsi daha duyarli olmalarini istedi. Erkoç, “Vatandaslarimiz ellerinden geldigince özellikle soguk kis günlerinde sokak hayvanlarimiza destek olsunlar. En azindan kapilarinin önüne bir kap su ve mama koymayi ihmal etmesinler. Sokaktaki hayvanlar bizlere emanet, onlari koruyup gözetlememiz gerekiyor” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile