Her Yagmurda Oldugu Gibi Izmir'i Yine Saganak Vurdu

Her Yagmurda Oldugu Gibi Izmir'i Yine Saganak Vurdu

Izmir’de etkili olan saganak yagmur nedeniyle kisa sürede cadde ve sokaklarda su birikintileri olustu. Tarihi Kemeralti Çarsisi’nda da is yerleri ve sokaklari su basarken, esnaf ve vatandaslar her yagmurda Kemeralti Çarsisi’nda bilindik manzaralar yasandigini belirterek, Izmir Büyüksehir Belediyesine tepki gösterdi.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlügü’nün uyarilarinin ardindan Izmir’de ve birçok ilçesinde saganak yagis etkili oldu. Kent merkezinde hayati felç eden saganak yagmur nedeniyle cadde ve sokaklar göle dönerken, yagmura yakalanan vatandaslar ve sürücüler zor anlar yasadi. Tarihi Kemeralti Çarsisi’ni da yine su basarken, is yerlerine giren sulari temizleyen esnaf, her yagmurda ayni manzaralar olustugunu söyleyerek, Izmir Büyüksehir Belediyesine tepki gösterdi.

"Her yagmurda maalesef durum bu"

Is yerini su basan bir esnaf, "Formalite icabi rögarlari açmaya çalistilar. Bir el arabasi, bir kürek ile çözüm bulmaya çalisti belediye. 10 dakika saganakta yine bu hale geldi. Kemeralti’nda her yagmurda maalesef durum bu" diyerek belediyeye tepki gösterdi. Tarihi çarsida konfeksiyon isi yapan baska bir esnaf ise, "Esnaf olarak hiç iyi seyler düsünmüyoruz. Yüzde 70’e oy aldigi için belediye bu kadar rahat sanirim. Hiçbir sey yapmasak da oy veriyorlar diye düsünüyorlar. Her yagmurda bu halde Kemeralti. Artik bir çözüm bulunmasini istiyoruz" dedi.



ESHOT otobüsü yolda mahsur kaldi

Öte yandan kent merkezinde saganak yagista yolda çukur olusmasi nedeniyle Izmir Büyüksehir Belediyesine bagli bir ESHOT otobüsü çukurda mahsur kaldi. Belediye otobüsünün mahsur kaldigi anlar yoldan geçen bir motosiklet sürücüsü tarafindan cep telefonu kamerasiyla kaydedildi.

Saganak yagisin kentte yarin ögle saatlerine kadar etkili olmasinin beklendigi bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile