Her Yagmurda Sel Olan Dere Sokak Yeniden Düzenlendi

Her Yagmurda Sel Olan Dere Sokak Yeniden Düzenlendi

Bodrum’un kirk yillik altyapi sorununun çözümü için öncülük eden Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras’in önemli projelerinden olan Dere Sokak çalismasi tamamlandi.



Bodrum Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü, yagisin yogun oldugu dönemlerde istenmeyen görüntülerin yasandigi Umurça ve Kumbahçe Mahallesi sinirinda kalan Dere Sokak’ta, su taskinlariyla mücadele çalismalari çerçevesinde, alt yapi ve menfez çalismalarinin 1. etabini tamamladi. Yaz sezonunun ve yogunlugun baslayacak olmasi sebebiyle 2. etap çalismalari ise ekim ayinda devam edecek.

Belediye Fen Isleri ekiplerinin 400 metre uzunlugunda menfez hatti dösedigi alanda, Mugla Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Daire Baskanligi ekipleri kullanma suyu hattini yeniledi. Internet hizmet saglayicisi ve elektrik hatlarini yer altina alirken aydinlatma direklerini yeniliyor.

Belediye ekipleri, ilk etap çalismalarinda 400 metre yagmur suyu hatti menfez çalismalarini baski beton üst kaplama çalismasiyla tamamladi. Sehit Hüseyin Helvacioglu Caddesi üzerinden devam edecek ikinci etap çalismalari, Dr. Mümtaz Ataman Caddesi’ne baglanacak. Bölgedeki esnaf ve vatandaslar, detayli altyapi çalismalarinin gerçeklestirilmesi ve sorunlarin çözüme kavusturulmasindan dolayi memnuniyetlerini dile getirirken basta Baskan Ahmet Aras olmak üzere projede emegi geçen tüm belediye personeline tesekkür etti.

"Dere Sokak, Bodrum’un sorunu olmaktan çikti"

Bodrum’un yillardir süregelen sorunlarindan bir tanesini bitirmis olmanin mutlulugunu yasadigini ifade eden Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras; “Bodrum’da yaptigimiz detayli çalismalardan bir tanesi olan Dere Sokak’taki çalismalarin bitmis olmasi çok sevindirici. Diger bölgelerde de planlamalar dahilinde çalismalarimizi sürdürüyoruz. Dere Sokak bizim önceligimizdi çünkü her yagmur sonrasi yasanan taskinlar merkezde büyük bir sorun haline gelmisti. Okullarin, çarsinin islek güzergahinda böyle bir sorunla bir daha karsilasmamak için elimizden gelenin en iyisini yapmak için çaba harciyoruz. Birçok kurumla yapmis oldugumuz bu çalismalar dolayisiyla emek harcayan herkese, belediye ekiplerimiz basta olmak üzere tesekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile