Zolan, belediye meclis salonunda Başkan yardımcıları Mustafa Ünal, Şamil Çınar, Mustafa Gökoğlan, Mahmud Güngör, Nilgün Ök ve Aytaç Turgut’la birlikte basın toplantısı düzenleyerek, 8 yıllık faaliyetlerini değerlendirdi. Denizli’nin önüne 2004 yılında proje ve hayaller getirdiklerini, bunları vatandaşların heyecan ve umutla karşılandığını ifade etti.
Zolan, “Bazıları ‘hayal’ dedi, çünkü Denizli, yıllarca o projelerden bir tanesine bile kavuşamamıştı. ‘Denizli Ege'nin vizyon kenti olacak’ diye koyduğumuz hedefi yapmaya başladık. Hayal edilen projeleri bir bir yerine getirdik. Denizli, imrenilen şehir oldu.” dedi.
Denizli’de 2004 yılında bir tek köprülü kavşak yokken 11 tane köprülü kavşak yaptıklarını belirten Zolan, “Hiç yaya üstgeçidi olmayan Denizli'de 9 tane yaya üstgeçidi yaptık. Sekiz yılda sekiz tane kapalı pazaryeri yaptık. Esnafımız tozda toprakta malını satmaya çalışıyor, vatandaşımız da alışveriş yapmaya çalışıyordu. Denizli'de park denince Candoğan, Atatürk ve Cumhuriyet parkları akla gelirdi. Denizli’de 2004 yılında 124 park vardı, biz sadece 2011 yılında 132 park yaptık. Toplam 382 bin metrekaredir. Bunların bazıları 20 bin metrekaredir. Denizli’nin kaybedilmiş yıllarını bu şekilde telafi etmeye çalıştık. Biz sekiz yıl boyunca her yıl 10 yıllık iş yaptık. Sekiz yıl boyunca hizmet destanları yazdık. İşte parklar bunun göstergesidir. Amacımız, milletimize hizmet etmektir.” diye konuştu.
Denizli’de yıllardır köklü çözümler yapılmadığını, bu yüzden yüzyılın dev altyapı ve üst yapı projesi başlattıklarını vurgulayan Zolan, “2004 yılında hayale bile gelmeyen hizmetleri sunduk. Son bir yıl içinde 32 caddenin düzenlemesini yaptık. Yaşayan şehirde 32 caddeyi bir yılda yapmak kolay değildir. 762 sokak üstyapısını tamamladık. Bunun alanı 1 milyon 700 bin metrekaredir. Bu, 7 metrelik yol düşünürse 240 kilometre yapar. Denizli’den İzmir’e kadar yol yapmışız demektir. Kaleiçi Denizli’nin kalbiyse Gazi Bulvarı omurgasıdır. Şimdi onu yapıyoruz. Burası tekrar yaşam merkezi haline gelecek. Açıkhava alışveriş merkezi olacak.” şeklinde konuştu.
2004 yılında 50 milyon TL olan belediye bütçesinin, bu yıl 370 milyona ulaştığını kaydeden Zolan, “2004 yılında belediye, perSoneline maaşlarını zor ödüyordu. Sekiz yıl önceki bütçenin üç katını, artık sadece yatırıma ayırıyoruz. Artık çöpten elektrik üreten bir Denizli var. En Sağlıklı Kent Ödülü, bize kara karışımız kara gözümüz için verilmedi. Onu bunu araya sokarak almıyoruz. Yaptığımız çalışmalar sebebiyle veriliyor. Denizli, Türkiye'nin en temiz suyuna sahip. Daha önce sudaki yüzde 60'lık kaçak, artık evlerin musluğuna ulaşıyor." ifadelerini kullandı.Yapacakları projeler hakkında da bilgi veren Zolan, şunları kaydetti: “Şimdi Denizli tarihinin en büyük spor projelerinden birisi olan Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi yapıyoruz. Bu bizi heyecanlandırıyor. Burada uluslararası atletizm sahası olacak. Burada ciritten gülleye, yağlı güreşe kadar her türlü geleneksel sporlarımız yapılabilecek. Burada çocuklarımız at binmeyi öğrenecek. Bir zamanlar çöplerin döküldüğü kanalizasyonun açıkta aktığı Bağırsak Deresi denilen Ak Vadi’ye, Ege'nin en büyük parkını yapmaya başladık. İşte bizim farkımız bu.”
'Her Yıl 10 Yıllık Çalışma Yaparak İlimizi İmrenilen Şehir Haline Getirdik'
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, belediyede göreve geldikleri sekiz yıl içerisinde yapılan yatırımlarla ilin, çevrede imrenilen bir şehir haline geldiğini söyledi.