Herkes Giderken, O Yurt Disindan Malatya'ya Gelerek Yatirim Yapti

Herkes Giderken, O Yurt Disindan Malatya'ya Gelerek Yatirim Yapti

Asrin felaketinde Isviçre’de olan Serife Akkoyun, herkes sehri terk ederken Malatya’ya gelerek burada yatirim yaparak depremin vurdugu memleketinde yasamaya basladi.

6 Subat 2023’de yasanan Kahramanmaras merkezli depremlerin yikima ugrattigi illerin basinda yer alan Malatya’da felaketin birinci yilina girilirken yaralar sarilmaya devam ediyor. Deprem sirasinda Isviçre’de olan Malatyali Serife Akkoyun, aci haberi duyar duymaz ailesine ulasmak için ugrasti. Ailesinin evinin yikildigini ve zor sartlarda olduklarini ögrenince kente gelen Akkoyun, “Depremin üzerinden yaklasik1 yil geçti. Malatya’yi seviyorum, sehrimi terk etmeyecegim asla” dedi.

Psikolog Danisman olan Akkoyun, kente geldikten sonra ailesi ile konteyner kentte yasamaya basladigini da belirterek, “Battalgazi ilçesine bagli Çavusoglu Mahallesi’ndeki evimiz yikildi. Annem ve babamla konustum, deprem sonrasi yurt disina götürmek istedim ama burayi terk etmediler. Ben de ailemle beraber Malatya’da kalmayi tercih ettim. Yurt disinda kalan biri olarak Türkiye’yi ve Malatya’mizi çok seviyorum, bunun üzerine kalma karari verdim” ifadelerine yer verdi.

Isviçre’de güzel bir hayati oldugunu ancak buna ragmen deprem sonrasi Malatya’ya kalmaya basladigini ifade eden Akkoyun, “Malatyalilara seslenmek istiyorum. Depremden dolayi sehrimizi terk etmeyelim. Burada kaldiktan sonra kres açarak memleketimize destek vermek için yatirim yaptim. Egitim üzerine yatirim yaptigim için mutluyum. Kolay olan sey sehri birakip gitmekti ben ise kalarak burada birilerinin yaralarini sarmak ve yardimci olmak için buradayim. Deprem etkilen çocuklarin psikolojisi kreslerle yeniden normale dönecektir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile