Saraybosna Kanton Meclisi, gerçekleştirdiği oturumda, SDA'nın başbakanlık için teklif ettiği Suad Zelykoviç'in listesini onayladı. 35 üyesi bulunan Saraybosna Kanton Meclisi'nde 18 milletvekili Zelykoviç ve ekibinin lehine oy kullanırken, 15 milletvekili ret oyu verdi.
Sosyal Demokrat Parti ve Bosna-Hersek İçin Daha İyi Bir Gelecek İttifakı koalisyonunun geçen Haziran ayında kurulmasıyla hükümetten çıkarılan SDA, böylece kanton düzeyinde de olsa yeniden hükümete dönmüş oldu.
Suad Zelykoviç başkanlığındaki yeni hükümette Velida Memiç Adalet Bakanı, Nermin Peçanats İçişleri Bakanı, Muhammed Kozadra Maliye Bakanı, Çedomir Lukiç İskan Bakanı, İvitsa Şariç Kültür ve Spor Bakanı, Yusuf Bubits Trafik Bakanı, Asim Cambasoviç Gazi İşleri Bakanı olurken, SBB'den Zlatko Petroviç Mekansal Planlama Bakanı görevine getirildi.
SDA yetkilileri, benzer durumun diğer kantonlarda da yaşanacağını söyledi.
Bosna-Hersek'te ülke bazında hükümet, Ekim 2010'da yapılan seçimlerden 16 ay sonra Şubat 20012'de kurulabilmişti. Hükümetin 2012 bütçesine destek vermeyen SDA, koalisyondan çıkarılmıştı.
Bosna Savaşı'nı sona erdiren Dayton Antlaşması'yla karmaşık bir yapı oluşturulan Bosna-Hersek devleti, Bosna-Hersek Federasyonu ve Bosna Sırp Cumhuriyeti olmak üzere iki entiteden oluşuyor. Bunların dışında özel statüye sahip Brçko bölgesi de mevcut. Bosna-Hersek Federasyonu ise 10 kantondan oluşuyor.
Muhabir: Faruk Vele-Kayhan Gül
Yayıncı: Serkan Fidan
Hersek'teki Siyasi Kriz
Bosna-Hersek'te, 2012 bütçesini desteklemediği için ülke bazında hükümetten çıkarılan, ülkenin ilk devlet başkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in kurduğu parti olan Demokratik Eylem Partisi , kanton düzeyinde yeniden hükümete girdi. SDA'nın başbakan adayı Suad Zelykoviç, Saraybosna Kantonu Başbakanı seçildi.



















