Müvekkilinin herhangi bir yere kaçmadığını, kısa süre sonra gelerek banka müfettişlerine değil, savcı ve hakime ifade vereceğini söyleyen Avukat Akbay, müvekkilinin yaptığı işlemlerden dolayı bankanın 14 milyon TL kâr ettiğini, 12 müşterinin ise 10 milyon TL'lik zararının söz konusu olduğunu savundu.
Akbay, şunları söyledi; "Müvekkilim aslında kendi kendini ele verdi. Müfettişler, onu 15 gün zorunlu izne ayırdıktan sonra büroma geldi. Burada bankayı aradı, müdürle görüştü, yaptığı işlemleri anlattı ve özür diledi. Bankada 2006'da işe başlayıncaya kadar işsiz olduğunu, genel müdürlüğün dayattığı kâr hedefi baskısı yüzünden bankanın kâr etmesi için son üç yıldır müşteri hesaplarında oynama yaptığını itiraf etti. Ama, burada müvekkilimin kazancı değil bankanın kazancı söz konusu olmuştur."
Akbay, müvekkilinin, "fiyat farklarından yararlanmak amacıyla para, kıymetli maden, tahvil ve hisse senedi alıp satma işlemi' olan 'arbitraj'la müşteri hesaplarına girdiğini, alım satım işlemlerinde bankanın önemli miktarda komisyon geliri elde ettiğini, buna karşın müşterilerinin ise zararının söz konusu olduğunu söyledi
'Herşeyi bankası için yaptı'
Hatay'ın İskenderun ilçesinde, müdür yardımcısı olarak görev yaptığı banka şubesinde zimmetine 19,5 milyon TL geçirdiği iddia edilen S.C.nin avukatı Bülent Akbay, müvekkilinin herşeyi bankası için yaptığını söyledi.