'Heyecan olsun' diye şüpheli paket koyması kameraya takıldı

İzmir'de önce Fransız Konsolosluğu, bir gün sonra da Hilton Oteli'nin yanına koyduğu şüpheli paketlerle bomba paniği yaşanmasına sebep olan zanlının,

İzmir'de önce Fransız Konsolosluğu, bir gün sonra da Hilton Oteli'nin yanına koyduğu şüpheli paketlerle bomba paniği yaşanmasına sebep olan zanlının, paketi koyma anı bir işyerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

İzmir'de iki gün üst üste koyulan iki şüpheli paketin benzerlikleri, polisin dikkatinden kaçmadı. Her ikisi de fünyeyle patlatıldı ve içlerinin boş olduğu görüldü. Uzman polisler, iki paketi de aynı kişinin koymuş olabileceği ihtimali üzerinde durdu. Hilton Oteli'nin yan sokağındaki paketle ilgili olarak çevredeki güvenlik kameraları incelemeye alındı. Sinan B. (31) adlı kişinin, elindeki paketi sokağa koyma anının kameralara takıldığı görüldü. Yürüyerek gelen Sinan B.'nin, elindeki paketi koyarak olay yerinden uzaklaşması saniye saniye görüntülendi. Zanlı, polis tarafından şüpheli paket fünyeyle patlatıldıktan kısa bir süre sonra olay yerinin paralelindeki bir sokakta yakalanarak gözaltına alınmıştı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulanan zanlının herhangi bir terör örgütüyle bağlantısı olmadığı, "heyecan ve hareket olsun" diye söz konusu noktalara şüpheli paket koyduğu, daha sonra da polisin olay yerindeki çalışmalarını seyrettiği öğrenildi. Zanlının ayrıca hırsızlık, uyuşturucu madde kullanma, kasten adam yaralama ve 6136 sayılı kanuna muhalefet gibi 19 suçtan kaydı bulunduğu ortaya çıkmıştı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Sinan B. serbest bırakıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile