Heyelanda zarar gören binalara ödenek çıktı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesinde 17 Şubat 2009 tarihinde meydana gelen göçük sonrasında hasar gören binalarla ilgili olarak ödeneği

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesinde 17 Şubat 2009 tarihinde meydana gelen göçük sonrasında hasar gören binalarla ilgili olarak ödeneğin çıktığı öğrenildi. Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, gerekli çalışmaların tamamlanmasının ardından yapılacak ihale ile evlerin tamirine başlanacağını söyledi.

Ereğli'ye bağlı Gülüç beldesinde 17 Şubat 2009 tarihinde aşırı yağış nedeni ile dağdan oluşan göçük sonrasında 3 bina hasar görmüş ve kullanılamaz raporu verilmişti. 3 binada oturan 56 aileden kimileri kiraya, kimileri yakınlarının yanına, kimileri de şehir dışına çıkmıştı. Binalar ile ilgili olarak gelişmeleri sabırla bekleyen ailelere müjdeli haberi, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör verdi. Güngör AK Parti Zonguldak milletvekillerinin girişimi ile ödeneğin çıkarıldığını ve önümüzde ki günlerde ihalenin yapılacağını söyledi.

Güngör konuşmasında "1,5 yılı aşkın bir süredir burada mağdur olan 56 aile, evlerinden uzak, kimisi kiraya, kimisi yakınlarının yanına kimisi de şehir dışına çıkarak hayatlarını sürdürmek zorunda kalmıştı. Olayın meydana gelmesinin ardından birinci aşamada burada hafriyat çalışmalarını yaptık. Daha sonra proje çalışması yapıldı. Bu çalışmaların sonucunda dün Başbakanlık Afet İşleri Genel Müdürü'nün onay imzasını atması ile ödenek çıkartılmış oldu. Valiliğe gelen yazı sonrasında Zonguldak Afet işleri ve Sivil Savunma Müdürlüğü önümüzdeki günlerde ihalesini yapacak. Heyelan sonrasında zarar gören 3 binanın ihalesi yapılırken fore kazıkları ve taş duvarlarla duvarların kaymasını önleyecek önlem projeleri de hazır. Çalışmaların tamamlanmasının ardında da inşaat mühendisleri odasının binalarda yapacağı kontroller sonrasında, "Binalarda oturulabilir" raporunun verilmesinin ardından 56 aile evlerine geri dönecek." dedi.

ÖDENEK BÜROKRASİYE TAKILDI

Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, ödeneğin bu kadar geç kalmasındaki en büyük etkenin ise bürokrasi olduğunu söyledi. Bürokrasinin Türkiye'de geç çalıştığını kaydeden Güngör, "Bu çalışmaları yaptığımız dönemlerde 3 tane bakan değişti. Afet işleri Bayındırlık Bakanlığı'na bağlıyken Başbakanlık'a bağlandı. Bürokraside ki zorlukları aşmakta zorlandı. Ülkemizde bürokrasi biraz geç işliyor. Ama bu olumlu haber ve para geldikten sonra ihale kışa kadar yapılır ve ailelerimiz sıcak yuvalarına kavuşur." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile