Hibe Desteğiyle Hem İş Sahibi Hem De İşveren Oldu

Adıyaman'ın Yeşildirek mezrasında yaşayan ev hanımı Hacer Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının hibe desteği sayesinde 400 hindiden oluşan çiftlik kurarak iş hayatına atıldı Hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan Yıldırım, çiftliğinde iki kişiye de istihdam sağladı Yıldırım: 'Hedefim hindi çiftliğini istediğim seviyeye getirdikten sonra küçükbaş hayvan çiftliği kurarak işimi büyütmek. Yöremizdeki 'Eve ekmeği erkek getirir' düşüncesini kırmak için bu projeyi hayata geçirdim' 'Benim bu girişimim evde oturan kızlara örnek oldu. Artık kadınların yapamayacağı iş olmadığını onlara ispatladım'

İSMAİL KAYA - Adıyaman'ın Kahta ilçesinde yaşayan ev hanımı Hacer Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca sağlanan hibe desteği sayesinde hem iş sahibi hem de işveren oldu.

Bakanlık tarafından tarım alanında istihdamın artırılması ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla geçen yıl hayata geçirilen Genç Çiftçi Projesi, kırsalda yaşayan gençleri hayaline kavuşturdu.

Kahta ilçesine bağlı Tuğlu köyünün Yeşildirek mezrasında yaşayan 25 yaşındaki Hacer Yıldırım da devletin sunduğu hibe desteğinden faydalanarak kendi işletmesini kurdu.

Çocukluk hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan Yıldırım, iki kişiye de istihdam sağladı.

Yıldırım, AA muhabirine, küçük yaşlardan beri tabiatı ve hayvanları çok sevdiğini söyledi.

Hedefinin küçükbaş çiftliği kurmak olduğunu ancak deneyim sahibi olmak için hindi çiftliği kurarak işe başladığını ifade eden Yıldırım, köyde yaşadığı için çiftliğe çok kısa sürede uyum sağladığını, evde sürekli tavuk, ördek ve hindi yetiştirdikleri için bu işe pek yabancı olmadığını belirtti.

Daha büyük çiftlikler kurarak yüzlerce ev kadının iş sahibi yapmak istediğini ifade eden Yıldırım, "Şu anda kurduğum çiftlikte iki kişiye istihdam sağladım. İş kurmak ve geleceklerini tayin etmek isteyen genç kızlara tavsiye ediyorum." dedi.

- "Girişimim evde oturan kızlara örnek oldu"

Çiftliğinde 400 hindi yavrusu beslediğini, bunları büyüttükten sonra kuluçka makinesiyla bu sayıyı binlerle ifade edecek kadar büyütmek istediğini dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

"78 dönüm arazi üzerinde şimdilik 100 metrekare kapalı alanı bulunan çiftlik kurdum. Hedefim hindi çiftliğini istediğim seviyeye getirdikten sonra küçükbaş hayvan çiftliği kurarak işimi büyütmek. Yöremizdeki 'Eve ekmeği erkek getirir' düşüncesini kırmak için bu projeyi hayata geçirdim. Benim bu girişimim evde oturan kızlara örnek oldu. Artık kadınların yapamayacağı iş olmadığını onlara ispatladım."

Kahta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Fahri Can ise Bakanlık desteğiyle önemli projeler gerçekleştirdiklerini, kadınların istihdamına yönelik projelere çok büyük rağbet olduğunu dile getirerek, ilçe genelinde onlarca çiftçi kadının iş sahibi olarak geçimlerini sağladıklarını kaydetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile