Hidirellez Senligi'nde Renkli Görüntüler Olustu

Hidirellez Senligi'nde Renkli Görüntüler Olustu

Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasini önlemek ve insanlari bir araya getirerek birlik ve beraberligi pekistirmek amaciyla düzenlenen Geleneksel Hidirellez Senligi, Aksutekke köyünde yapildi.

Her yil 6 Mayis tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapilan Hidirellez Senligi’ne Bilecik Valisi Sefik Aygöl, Bozüyük Kaymakami Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Baskani Mehmet Talat Bakkalcioglu, davetliler ve köy sakinleri katildi.

Baskan Bakkalcioglu, beraberindeki CHP Il Baskani Ali Özdemir, Ilçe Baskani Ismail Akçasoy, Il Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte senlik alanindaki tüm masalari ziyaret ederek selamladi. Davetlilerle sohbet eden Baskan Bakkalcioglu, Hidirellez Bayrami’ni kutlayarak, “Baharin müjdecisi, bereketin simgesi Hidirellez’in memleketimize saglik, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi.

Köy muhtari Zekai Özkan, etkinlige katilan herkese tesekkür ederek, “Köyümüzde her yil geleneksel olarak 6 Mayis tarihinde kutladigimiz ve yillardir süregelen gelenegimizi sürdürüyoruz” dedi.

Senlikte vatandaslar eglenceli yarismalara katilarak ve oyunlar oynayarak baharin gelisini kutladi. Misafirlere yemek ikraminin da yapildigi etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarisina katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile