Hilal Kaplan'dan Fahrettin Altun'a yapılan saldırıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar!

Hilal Kaplan'dan Fahrettin Altun'a yapılan saldırıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar!

Gazeteci Hilal Kaplan, Fahrettin Altun'un evinin taciz edilmesiyle ilgili "CHP sınırları zorlayıp gözdağı verme çabası içinde" dedi.

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, 2 kişi ile birlikte İletişim Daire Başkanı Altun'un evini fotoğraflarken yakalandı. CHP ilçe yöneticisi Suat Özçağdaş hakkında polis tutanak tuttu.CHP ilçe yöneticisi Suat Özçağdaş'ın bunu hangi amaçla yaptığı tartışma yarattı. Skandal olayın ardından yetkililer harekete geçti. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Altun'un evinin fotoğraflarının çekilmesiyle ilgili soruşturma başlattı.CHP Üsküdar İlçe Başkanı'nın bununla ne amaçladığını Gazeteci Hilal Kaplan Parantez Haber'e değerlendirdi.

Gazeteci Hilal Kaplan:


CHP, SINIRLARI ZORLAYIP GÖZDAĞI VERME ÇABASINDA

Bununla amaçlanan birkaç şey olduğunu söyleyen Hilal Kaplan, “İlk olarak CHP ve CHP İstanbul İl Başkanı kendince olabildiği kadar sınırları aşıp sınırı nerede koyabiliriz diye test ediyor. İkincisi, Cumhurbaşkanı'nın çok üst düzey bir çalışanı da olsan İstanbul bizim ve istediğimiz gibi burada sizi baskı altında tutabiliriz şeklinde bir gözdağı verme çabası olarak da okuyorum bunu. Üçüncüsü, CHP Üsküdar İlçe Başkanı evi fotoğrafladığını inkâr ediyor. Fakat polise verdiği ifadede bunu kabul ettiği ortaya çıkıyor. Yaptıklarının yanlış bir iş olduğunun farkındalar ancak kamuoyuna sanki kendileri haklı bir iş yapmış gibi yansıtma çabası içerisindeler. Bu yaptıkları durumun hukuken de insanı olarak da anlaşılabilecek bir tarafı yok.” dedi.

Kaplan, “Fahrettin Altun'un komşuları da söz konusu yer ile ilgili beyanatlar vermişlerdi. Burada yapılan ıslah çalışmasından ne kadar memnun olduklarını, normalde tinercilerin kaldığı bir alan olduğunu, Fahrettin Altun geldikten sonra buranın ancak ıslah edilebildiğini, kendilerinin gece vakti çok rahatsız eden olayların o mekânda gerçekleştiğini söylemişlerdi. Ortada halka hizmet anlamında bir durum var. Fakat CHP bunu sanki halkın hukukunu çiğnemek anlamında bir şey ile karşılıyor.” şeklinde konuştu.

BU OLAYLAR BUZ DAĞININ GÖRÜNEN YÜZÜ


Canan Kaftancıoğlu'nun DHKP-C'li bir lider için ‘komutana bin selam' diye bir tweet'inin olduğunu hatırlatan Kaplan, “Bir terör örgütünün ele başlarından birisinden ‘komutan' diye bahseden bir şahsiyet şuan CHP İstanbul İl Teşkilatı'nı yönetiyor. Bu DHKP-C'nin kullandığı jargonda, halkın hukukunu savunacağız diye bir şey vardır. Onlara göre devrimci şiddet ile halkın hukuku savunulabilir. Ben bu yapılan hadiseden, hukuksuzluktan dolayı karşımızda olanlardan çok daha fazlasını görüyorum. Şu an yaşadıklarımız buz dağının görünen yüzü sadece. Eğer bu hususta sınırı rahatça aşabileceklerini hissederlerse bunun devamı da gelecek. O yüzden verilecek tepkinin önemli olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

GEREĞİ NE İSE YAPILMALI

Suat Özçağdaş'ın CHP İlçe Başkanı olmasının hiçbir şey ifade etmediğini vurgulayan Kaplan, “Siz daimî koruma altındaki bir mekâna gelip orayı fotoğraflıyorsanız bunun hukuki karşılığı ne ise o gerçekleşmeli. Bu ülkede kimse kanundan daha üstün değil. Daimî koruma altındaki bir mekânı 3 kişi gelip fotoğraflıyorsa kimlikleri ne olursa olsun, hangi kademede olurlarsa olsunlar eğer kimse hukukun üstünde değilse ve bir hukuk devletinde yaşıyorsak hukuk çerçevesinde buna dair mutlaka gerekenin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir hukuksuzluğu bile gayet müdanasız, hiç yanlış bir şey yokmuş gibi savunan bir CHP teşkilatı var karşımızda. AK Parti bazen hakkı savunurken bile bu kadar müdanasız davranamıyor, daha mahcup açıklamalarda bulunuyor. Tablo bu iken gerçekten hiç geri adım atmadan hukukun gereği ne ise yapılmasının gelecek için de önemli olduğunu düşünüyorum. Sadece bugünü ilgilendiren bir mesele olduğunu düşünmüyorum. Sonuna kadar gidilmeli.” dedi

Kaynak:parantezhaber.com
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile